Hirdetés

Hirdetés

Megáll az ész! Fatális baleset miatt ment el a magyar érem

2018.08.07. 13:09

Megáll az ész! Fatális baleset miatt ment el a magyar érem
Helebrandt Máté (Fotó: mti)

Agyrém! Felrobbanok! - kommentálta az esetet a sportigazgató.

Hirdetés

Hirdetés

Esélyesként indult az 50 kilométeres gyaloglásban a berlini atlétikai Európa-bajnokságon Helebrandt Máté, a nyíregyháziak kiválósága, de egy furcsa sérülés miatt feladta a versenyt.

A leghosszabb távú viadal indulói reggel fél 9-kor indultak útnak a belvárosi Breitscheidplatzon, a Vilmos császár emléktemplom szomszédságában kialakított szurkolói zónától és a cél is itt volt. Ekkor még kellemesnek mondható 25 fokos időben vágtak neki a félszáz kilométernek, de másfél óra múlva már 30 fok fölött járt a hőmérséklet.

A tavalyi világbajnokságon meglepetésre hatodik Helebrandt a rajttól csatlakozott a többiektől egyre jobban ellépő élmezőnyhöz, amelyben a világ- és olimpiai bajnok szlovák Matej Toth diktálta a tempót. A nyíregyházi gyalogló 10, 15 és 24 kilométernél is együtt haladt a legjobbakkal, amikor egy fatális baleset történt.

Egy frissítő állomásnál az egyik versenyző eldobott egy vizes palackot, amire Helebrandt rálépett, elesett, s kifordult a bokája.

Még megpróbálta folytatni a versenyt, de fájdalmai miatt fel kellett adnia. A bokája felduzzadt, így egyelőre nem lehetett megállapítani, hogy eltört-e.

Agyrém! Felrobbanok! - kommentálta az esetet Spiriev Attila sportigazgató. Hozzátette, Helebrandt kirobbanó formában volt, remekül mozgott, érmes lehetett volna. A 36 fős mezőny másik magyarja, Venyercsán Bence a 12. helyen ért célba 3:58:25 órás új utánpótlás (23 év alatti) országos csúccsal.

A számot a 23 éves ukrán Marian Zakalnickij nyerte, megelőzve az olimpiai és világbajnok Matej Tothot, akinek az Eb-arany továbbra is hiányzik gyűjteményéből. 

atlétikaHelebrandt Máté

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.