Hirdetés

Hirdetés

Világraszóló eredmények születtek Debrecenben

2018.05.03. 12:38

Világraszóló eredmények születtek Debrecenben
Milák Kristóf (Fotó: mti)

Minden idők harmadik leggyorsabb eredményét is itt érték el.

Hirdetés

Hirdetés

Milák Kristóf és Verrasztó Dávid is vezeti saját számának ranglistáját három hónappal a glasgow-i úszó Európa-bajnokság előtt. A magyar szövetség csütörtöki tájékoztatása szerint mindketten a

március végi, debreceni ob-n elért eredményeiknek köszönhetően állnak az élen.

Rajtuk kívül a férfiaknál Németh Nándornak, Kenderesi Tamásnak és Bernek Péternek is van top 3-as ideje, míg a nőknél Kapás Boglárkát és Késely Ajnát jegyzik "dobogós" helyen a kontinentális ranglistákon.

200 pillangón a rangsort - egyszersmind a világranglistát is - Milák Kristóf vezeti, akinek 1:52.71-es ideje minden idők harmadik leggyorsabb úszása volt ezen a távon. Itt Kenderesi Tamás a második, Cseh László a negyedik, Biczó Bence pedig a hetedik. Százon Milák holtversenyben második.

A 29. születésnapját éppen csütörtökön ünneplő, háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka idén még nem indult versenyen.

Multisport Európa-bajnokság

A vizes kontinensbajnokságot augusztus 3. és 12. között rendezik Glasgow-ban a multisport Eb keretében, ahol hét sportág küzdelmei zajlanak párhuzamosan: az úszás - műúszás, műugrás, nyíltvízi úszás - mellett az evezés, kerékpár, torna, golf és triatlon versenyeinek szintén a skót város ad otthont, míg az atlétikai kontinensviadalnak Berlin. Amennyiben a formula beválik, 2022-ben mind a hét Eb-t egy városban bonyolítják majd le az érdekelt szövetségek.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.