Hirdetés

Hirdetés

Kósa Lajos nagy bejelentése: újabb sportpalota épül

mti

2017.09.06. 15:52

Kósa Lajos nagy bejelentése: újabb sportpalota épül
A magyar válogatott két ásza, Liu Shaolin Sándor és testvére, Liu Shaoang a szöuli rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokságon (Fotó: mti)

A debreceni politikus olimpiai aranyban reménykedik.

Hirdetés

Hirdetés

Minden idők legjobb magyar téli olimpiai szereplésére készülnek a korcsolyázók a jövő februári, phjongcshangi játékokon Kósa Lajos, a magyar szövetség elnöke szerint.

Éremmel akarunk hazajönni és akár arannyal

- jelentette ki a szerdai sajtótájékoztatón a sportvezető, aki a rövidpályás gyorskorcsolyázóktól nyolc-tíz kvóta megszerzését várja.

 A fideszes politikus arról is beszámolt, hogy kormányhatározat született a Nemzeti Korcsolya Központ felépítéséről, amely 2021-re készülhet el, s az egyik legmodernebb létesítmény lesz.

Orendi Mihály ügyvezető igazgató elmondta, hogy a rövidpályás gyorskorcsolyázók április 17-én kezdték meg a felkészülést, melynek során két edzőtáborban vettek részt. Kifejtette, hogy létesítménygondok miatt rendkívül nehéz Magyarországra hozni olyan világversenyt, mint például a szeptember 28. és október 1. között esedékes olimpiai kvalifikációs világkupa-forduló, ezért is lesz hatalmas könnyebbség, amikor elkészül a "jégpalota".

Magyarország még sosem szerzett egynél több érmet egy téli olimpián, illetve aranyat sem nyert még. A magyar rövidpályás gyorskorcsolyázók viszont az elmúlt három világbajnokságról kilenc medállal, köztük egy arannyal tértek haza.

olimpiagyorskorcsolya

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.