Hirdetés

Hirdetés

Ez a legkeményebb háromhetes

Cívishír

2017.08.20. 10:25

Ez a legkeményebb háromhetes
A csapatidőfutamot a BMC nyerte, így a piros trikó az ausztrál Rohan Dennisé, de a verseny igazán csak ezután keződik!

Sztárparádét vonultat fel a Vuelta.

Hirdetés

Hirdetés

Az elmúlt években már megszokhatták a kerékpársport rajongói, hogy a három nagy körverseny közül a spanyol Vuelta a legnehezebb, és nem lesz ez másképp idén sem.

A szombati, nimes-i csapatidőfutam csak bemelegítés volt, a szeptember 10-i, madridi befutóig brutálisan nehéz szakaszokat kell teljesíteni. Mindössze öt sprintbefutóra esélyes szakasz van, a többi vagy nagyon kemény vagy csak szimplán nehéz hegyi szakasz, még akkor is, ha a roadbook nem annak jelöli.

A mezőny rendkívül erős. Vuelta-győzelemre tör az idei Tour de France sárga trikósa, Chris Froome, bronzérmese, Romain Bardet és ötödik helyezettje, Fabio Aru, valamint két rutinos, többszörös GT-győztes legenda, Alberto Contador és Vincenzo Nibali, akiknek a levesébe olyan sikerre éhes hegyimenők köphetnek bele, mint Esteban Chaves, Rafal Majka, Steven Kruijswijk vagy Louis Meintjes.

Ez a parádés mezőny is azt ígéri, hogy a Vuelta lesz az esztendő legjobb, legizgalmasabb Grand Tour-versenye! A harmadik, hétfői etap már kőkemény hegyi etap lesz.

Tv: Eurosport!

 

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.