Hirdetés

Tagad a Derék utcai rablással vádolt huszonéves

Cívishír

2018.01.11. 20:00

Tagad a Derék utcai rablással vádolt huszonéves
A biztonsági kamera felvétele (Fotó: Rendőrség)

A debreceni bűneset során egy nő megsérült, T. Péter nem válaszol kérdésekre.

Hirdetés

Tagadta a bűncselekmény elkövetését, nem tett vallomást és kérdésekre sem válaszolt első bírósági tárgyalási napján az a 24 éves zsámbéki férfi, aki ellen egy tavaly decemberi Derék utcai bolti rablás miatt emelt vádat az ügyészség. A T. Péterrel szemben vádiratot hétfőn ismertették a Debreceni Járásbíróságon, a büntetőeljárás február végén rendőr tanúk meghallgatásával folytatódik – mondta el a Cívishírnek Tatár Tímea bírósági sajtószóvivő.

Az ujján sebezte meg

A vádiratban foglaltak alapján a fiatalember tavaly októberben érkezett Debrecenbe egy álláshirdetés apropóján: állatgondozóként dolgozott és lakott egy tanyán, ám a munkáltatója elégedetlen volt vele, ezért szenteste napján elküldte. Sürgősen pénzre volt szüksége, ezért egy 8-10 centis pengehosszúságú kést magához véve úgy döntött, rabolni megy. A vádhatóság szerint T. Péter december 29-én délután arcát sállal, kapucnival, úszószemüveggel eltakarva lépett egy Derék utcai boltba, és a kést maga elé tartva pénzt követelt az eladótól. A nő azonban engedelmeskedés helyett távozásra szólította fel a vádlottat és megpróbálta megnyomni a pánikgombot. A támadó a kasszához igyekezett hozzáférni, az asszony pedig megpróbáltak megakadályozni ebben, ami során utóbbi belenyúlt a késbe, megsebezve a hüvelykujját. Az eladó ekkor segítségért kiabálva kirohant, míg T. Péter valamennyi készpénzzel a Tócóvölgy felé szaladt. Egy arra járó majdnem megfogta, de végül csak sikerült meglógnia.

Az egyik debreceni panzióban bujkáló férfit a barátnője még december 31-én feladta. A rendőrök elkapták, mint kiderült, hamis személyi igazolvány is volt nála.

RaL

rablásDerék utcaDebreceni JárásbíróságTatár TímeaKés

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.