Hirdetés

Helyi balfékek buktatták le a pesti „nagyfiúkat”

Cívishír

2018.01.10. 14:42

Helyi balfékek buktatták le a pesti „nagyfiúkat”
Az összes vádlott füvezett (Fotó: Hamburger Arts, Unsplash)

Az Újkertből kiindulva kezdett el dőlni a dominó, 34 év fegyházbüntetés lett a vége.

Hirdetés

A debreceni vádlottak csak kishalak voltak abban a marihuánával üzletelgető körben, mely tagjai ellen szerdán hozott jogerős ítéletet a Debreceni Ítélőtábla. Az elsőrendű vádlottat, a budapesti Sz. Zs.-t 8, a szintén fővárosi L. R.-t 6 év 6 hónap, dunakeszi társukat 5 év 6 hónap fegyházbüntetéssel sújtották másodfokon. A debreceni N. J., V. S. és N. T. 4 évtől 5 év 6 hónapig terjedő fegyházbüntetést kapott. Egy szintén debreceni vádlott, O. T. esetében már az elsőfokú, felfüggesztett szabadságvesztéssel járó ítélet jogerőre emelkedett.

Sz. Zs. esetében a táblabíróság 15 millió forint vagyonelkobzást rendelt el (a többiekkel szemben is hasonlóan intézkedtek, de jóval kisebb összegben).

Váratlan találkozó a kapualjban

A bíróság által megállapított tényállás szerint – tájékoztatott Fórizs Ildikó, a tábla sajtóreferense – az összes vádlott kábítószerfogyasztó volt a büntetőeljárást megelőzően. Sz. Zs. még 2010-ben döntött úgy, hogy részben megélhetése, részben saját füvezése érdekében marihuána-ültetvényt hoz létre budapesti lakásában, és szépen gyarapodott is az állomány, amiből havi rendszerességgel adott el el L. R. számára 2011-től 2015 februárjáig (15 millió forint értékben). A biznisz a hajdú-bihari rendőröknek köszönhetően futott zátonyra, miután házkutatást tartottak az elsőrendű vádlottnál.

A fű N. J. dílerkedése révén jutott el a cívisvárosba, őt a harmadrendű vádlottal együtt (tőle vette) 2014 októberében fülelték le egy cívisvárosi kapualjban a kábítószer átadásakor (2013 októberétől egy éven át 2 millió forint bevétele származott a tevékenységből a bíróság szerint).

V. S. szintén adott és vett, N. T.-vel az újkerti lakótelepen bonyolították a kisstílű bizniszt, míg lebukásukkal az egész bandát a bűnüldözők látókörébe vonták.

RaL

 

drogrendőrségDebrecenmarihuana

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.