Hirdetés

Debrecenit vettek őrizetbe a szerepi mérgezés miatt

police.hu

2017.12.21. 10:14

Debrecenit vettek őrizetbe a szerepi mérgezés miatt
Fotók: police.hu

Hamis italokat adott el.

Hirdetés

A Hajdú-Bihar megyei nyomozók bűnügyi őrizetbe vettek egy férfit, aki a gyanú szerint Debrecen-Nagycserén állította elő azt a mérgező italt, amelytől többen kórházba kerültek.

Az országos mentőszolgálat december 19-én 3 óra körül értesítette a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságot arról, hogy Szerepről három személyt mérgezés gyanújával kórházba vittek. A gyanú szerint a 20 éves férfi, 16 éves fiú és 18 éves lány ugyanolyan mérgező italt fogyasztott, amelytől rosszul lettek. A rendelkezésre álló adatok szerint a mentőszolgálat munkatársai Szerepről és Debrecenből további 18 személyt szállítottak kórházba, akiknél szintén felmerült a gyanú, hogy az ismeretlen összetételű, mérgező folyadékból fogyasztottak.

A nyomozók az ügyben széleskörű adatgyűjtést, tanúkutatást végeztek, valamint számos helyszínen tartottak házkutatásokat, amelyek során több liter ismeretlen összetételű folyadékot, üvegeket és több millió készpénzt foglaltak le.

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök azonosítottak egy 47 éves debreceni lakost, aki a megalapozott gyanú szerint metil-alkohol és más egyéb adalékanyagok, aromák hozzáadásával különböző szeszes italokat állított elő egy nagycserei tanyán. A gyanúsított az általa előállított hamis italokat eladta ismerőseinek, akik azokat továbbértékesítették.

A nyomozók bűnügyi őrizetbe vették N. Sándort és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés  vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – igazságügyi toxikológus szakértő bevonásával – folytatja a nyomozást.
DebrecenmérgezésSzerep

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.