Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

DVSE: visszaemlékeznek az egykori klublegendák

| 2022. 04. 06. | 14:33:00
Tizenkét év után esett ki az OB I-ből a debreceni vízilabdacsapat, mely azért élt meg szép éveket is. 
DVSE: visszaemlékeznek az egykori klublegendák
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Búcsúzni kényszerült a Debreceni VSE vízilabdacsapat az első osztályú küzdelmektől a 2021/2022-es szezon végeztével. 12 évet töltött a klub a legmagasabb osztályban: felsőházi rájátszásnak örülhetett a publikum az egyik évben, nevelt ki az együttes ma is Bajnokok Ligájában szereplő játékost, most azonban másfél évig biztosan nem lesz élvonalbeli alakulata Debrecennek a honi vízilabda tekintetében.

                                                                                                         Becsky István (Fotó: Cívishír)

Becsky István, a DVSE egykori ügyvezetője elmondta, hogy nagyon szép emlékek fűzik a sportághoz mind debreceni, mind válogatott szinten. A vízilabdának köszönheti például, hogy Benedek Tiborral többször is beszélgethetett.
– Jó sportág, minden gyermeknek ajánlom. Olyan testalkatot ad, amivel nehéz versenyezni – mondta.

Az utolsó szezon: nem így készültünk, bízom benne, hogy lesz még a cívisvárosban OB I-es vízilabda. Azért neveltünk itt ki olyan játékosokat is, mint a Fradival BL-szereplő, és magyar bajnoki döntős Fekete Gergő

– fogalmazott Becsky István.

Gondolatát a következőkkel zárta: – Az alázat, ami körülveszi a pólósokat, példaértékű, ezt modellezni kellene más sportágakban. Az olimpiai bajnokok összefogása pedig szintén példátlan a vízilabdában. Tiszteletre és szeretetre méltók, a rajongójuk maradok, ahogy a vízilabdáé, egyben a debreceni vízilabdáé is.

                                                                                                            Miroslav Bajin (Fotó: DVSE)

Nem az okoskodás a célom, de minden résztvevőnek viselnie kell a kritikát, és szem előtt kell tartani, hogy már a tavalyi csapat is alig állt össze. Ismerve a debreceni klubot, biztos, hogy a kiesést követő első napon már azon dolgoztak a szakemberek, hogyan legyen tovább. A klub idősebb játékosainak viszont példaképként kell ott állniuk ebben a helyzetben is. Ehhez viszont hozzátartozik, ha a rutinosabb játékosokkal nem sikerült, akkor a klubnak mindenképp fiatal játékosokat kell nevelnie, és meg kell tudni tartani őket

– részletezte meglátásait a Cívishírnek a DVSE egykori szerb sikeredzője, Miroslav Bajin, aki jelenleg hazájában tréner.

Majd belement egy kicsit személyesebb megközelítésbe is: – Arra neveltek, hogy mindig azt nézzem, adott helyzetben milyen újat tanulhatok, akár vereségből, akár győzelemből, de mindig kijöjjön valami pozitív. Az előző szezonban sok fiatal kapott lehetőséget az első csapatban a bemutatkozásra, ez a kiesés esély lehet arra, hogy csatlakozzon néhány új fiatal játékoshoz is a kerethez – össze kell most fogni, ennek a klubnak az első osztályban van a helye, teljes szívemből szurkolok a DVSE-nek; kicsit mindig debreceni leszek – összegezte.

                                                                                                         Komlósi Péter (Fotó: DVSE)

Komlósi Pétert is megkerestük, a Szolnokkal Len-kupa győztes egykori debreceni edzőt, akinek még Amszterdamban is a DVSE jutott eszébe. – Korrekt klub, nagyon jó körülmények, remek uszoda, egyetemi város, megfelelő utánpótlás, valami mégis félresiklott, pedig komoly vidéki bázist kellene jelentsen Debrecen. Ezek jutnak először eszembe most a debreceni vízilabda kapcsán – mondta. Hozzátette, szerinte megérdemli a város, hogy legyen egy jó pólócsapata, a gyerekeknek pedig szükségük van a példaképekre, a vízilabda erre éppen egy kiváló sportág.

Jó emlékeket őrzök Debrecenről és a város vízilabdájáról, szurkoltam, és szurkolok a csapatnak. Bízom benne, hogy hamar visszatalálnak az OB I-be, ahová valók

– mondta a Cívishírnek a sokak által csak Pici becenéven ismert szakember.

Egy szurkoló kiesés utáni gondolatával zárjuk a visszaemlékezést: "Ahogy Micimackó is mondta: minden hepe után hupa jön, de akkor minden hupa után hepe jön".

Palánki István

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Röplabda bronzcsata: idegenben egyenlített a Debrecen
Röplabda bronzcsata: idegenben egyenlített a Debrecen
Az Extraligában szereplő DEAC három szettben győzött.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.