Hirdetés

Hirdetés

Egy húszast hagyott a Fradi Debrecenben

Dvse,hu

2019.10.05. 20:50

Egy húszast hagyott a Fradi Debrecenben

Az utolsó negyedet sikerült megnyernie a DVSE-nek a BL-címvédő ellen.

Hirdetés

Hirdetés

Két negyeden át tudta tartani a lépést a címvédő Ferencvárossal a DVSE vízilabdacsapata az OBI 5. fordulójában, de a BL-győztes zöld-fehérek így is magabiztos, 20-9-es győzelmet arattak. 

Nagy iramban kezdődött a mérkőzés, másfél perc elteltével a vendégek Varga Dénes révén akcióból megszerezték a vezetést. Nem kellett sokat várni az egyenlítésre, az ellentámadásból Fekete Gergő szinte azonnal válaszolt. A negyed derekához érve is egy gyors gólváltást produkáltak a csapatok, előbb Sedlmayer Tamás, majd Kovács Gábor szerzett gólt (2-2). Ezt követően azonban érezhetően rákapcsolt a Fradi, rendre kiszorított helyzetekre kényszerítették a hajdúságiakat, ráadásul támadó oldalon is érkezett három újabb gól. A folytatásban sem lassítottak a ferencvárosiak, a második negyedben továbbra is tökéletesen zárt a hátsó alakzatuk, így a félidőre gyakorlatilag el is döntötték a találkozót (2-9).

A fordulás után sem sokat változott a játék képe, a BL-címvédő érezhetően más szintet képviselt. A harmadik nyolc percben kezdték felőrölni Miroszlav Bajin együttesét, akik Fekete Gergő szabaddobás és Macsi Patrik emberelőnyös találatával legalább megtörték a közel két negyedes gólcsendjüket. Tovább nehezítette a cívisvárosiak helyzetét, hogy az egész héten sérüléssel bajlódó Kósik Soma egy ötméteres hárítása után cserét kért. A helyére érkező Somorjai Péter így rendesen meg lett dolgoztatva első hazai OBI-es mérkőzésén, és időnként szép védésekkel vetette észre magát. A záró felvonásban újra magára talált a DVSE, öt gólt is jegyeztek, mellyel 5-4-re meg is nyerték a negyedet. Kovács Gábor kétszer, Sebastian Oltean, Vancsik Levente és Rádli Rajmund egyszer tudott betalálni. A vége így magabiztos, 20-9-es vendéggyőzelem lett.

MESTERSZEMMEL
Miroszlav Bajin:
Köszönjük, hogy a Fradi nem nézett le minket és komolyan vették a találkozót. Az első és az utolsó negyeddel elégedett vagyok, s bár nagyon nehéz volt a mérkőzés, a játékosaim végig motiváltak voltak, így meg is tudtuk nyerni az utolsó negyedet. Erősebbek, gyorsabbak, tapasztaltabbak nálunk, ez ma is kijött. Sok sikert kívánok nekik a Bajnokok Ligájához.

DVSE – FTC-Telekom 9-20 (2-5, 0-4, 2-7, 5-4)
DVSE: Kósik – Kovács G. 3, Fekete 2, Macsi P. 1, Vancsik 1, Rádli 1, Macsi M. csere: Somorjai – Smitula, Oltean 1, Stefanidesz, Zsilák, Farkas, Tőzsér.
FTC: Vogel – Sedlmayer 3, Constantin-Bicari 2, Varga D. 2, Jansik 3, Fountoulis 2, Zalánki 1 csere: Gárdonyi – Kállay 2, Pohl 2, Nyíri, Német, Jaksics 2, Varga B. 1,
vízilabdadvse

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.