Hirdetés

„Megfáztak” a debreceniek a fővárosi vízben

Cívishír

2019.09.05. 11:45

„Megfáztak” a debreceniek a fővárosi vízben
Nem voltak egy súlycsoportban (Fotó: UVSE, Facebook)

Ötgólos vereség az Újpesttől.

Hirdetés

12-7 arányban vereséget szenvedett a DVSE vízilabdacsata az OBI 1. fordulójában Újpesten. A hazaiak már az első félidőben magabiztos előnyre tettek szert, így hiába küzdött nagyot Miroslav Bajin együttese a fordulás után, esélyük sem volt a győzelemre.

Mint az a klub honlapján olvasható, a hazaiak kezdték jobban a mérkőzést, rögtön az első két támadásukból szereztek két akciógólt. Fekete Gergő szinte azonnal válaszolt egy szépen kijátszott emberelőnyből. Benedek Tibor együttesének a lendülete nem tört meg, a negyed derekán két megúszás után fél perc alatt újra kétszer mattolták a hajdúsági védelmet (4-1). A játékrész végéhez közeledve Dala Döme révén már négy volt közte, a debreceniek nyári szerzeménye, Telegdy András előnyből válaszolt, így 5-2-es fővárosi vezetéssel zárult az első nyolc perc.

A folytatásban stabilizálódott a cívisvárosiak védelme, de a támadásokba rendre hiba csúszott, Miroslav Bajin időkéréssel igyekezett felrázni övéit. Meg is lett a rövid fejmosás eredménye, hiszen Fekete akcióból megszerezte önmaga második, csapata harmadik gólját. A negyed második fele azonban ismét a házigazdákról szólt, akik nagyszerűen használták ki fórjaikat, Konarik egyszer, Sziládi pedig kétszer talált be emberelőnyben, így megnyugtató előnyre tettek szert a nagyszünetig (8-3).

A fordulás után sem változott a játék képe, az UVSE fölényben játszott, Vigvári, majd Konarik góljával pedig gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés. Bár az újpestiek érezhetően jóval összeszokottabb csapat benyomását keltették, a DVSE jól küzdött, Kovács és Smitula találataival visszaállították a félidei differenciát (10-5). 

A záró felvonásban már kissé leült a játék, mindkét oldalon lehetőséget kaptak az addig kevesebben játszók. A cseréből nagyszerűen beszálló Stefanidesz Levente megszerezte élete első és második OBI-es gólját, melynek köszönhetően az utolsó negyed is döntetlennel zárult. A vége így is megérdemelt fővárosi siker lett.

A DVSE a következő fordulóban itthon is bemutatkozik, szeptember 13-án a bajnokságot szintén vereséggel kezdő Tatabánya látogat a sportuszodába.

MESTERMÉRLEG:
Miroslav Bajin:
– Sajnos nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, csakúgy mint a Magyar Kupában, ezzel mindenképpen kezdenünk kell valamit a jövőben. Az látszik, hogy még csapatként nem értünk össze eléggé, sok a hiba, amik kellő odafigyeléssel és rutinnal elkerülhetőek. Az Újpest hozzánk hasonlóan nagyon fiatal csapat, de érezhetően jóval előrébb járnak nálunk. Bizakodásra adhat okot, hogy a második félidőben helyenként jól játszottunk, és végig küzdöttünk.

UVSE – DVSE 12-7 (5-2, 3-1, 2-2, 2-2)
UVSE: Bisztritsányi – Korényi, Szieben, Konarik 4, Korbács, Vigvári Ve. 3, Tóth 2 csere: Prágay – Sziládi 2, Molnár, Dala 1, Vigvári Vi., Vámosi, Aranyi.
Edző: Benedek Tibor
DVSE: Kósik – Telegdy 1, Kovács 1, Fekete 2, Macsi P., Vancsik, Macsi M. csere: Somorjai- Smitula 1, Oltean, Stefanidesz 2, Zsilák, Rádli, Nagy.
Edző: Miroslav Bajin
vízilabdadvse

Szóljon hozzá!

Hirdetés