Hirdetés

Hirdetés

A világ legnagyobb szaktekintélye hívta meg a debreceni hölgyet

2019.02.05. 15:28

A világ legnagyobb szaktekintélye hívta meg a debreceni hölgyet
Mihály Kata (balra), Daniel Levavasseur és Fedor Tamara

Nem akármilyen társaságban gyakorolhattak a mieink.

Hirdetés

Hirdetés

Nagy megtiszteltetés érte Mihály Katát, aki az elmúlt napokban Spanyolországban, Ampostában edzőtáborozott, ahova a világ leghíresebb élő vívómestere, Daniel Levavasseur hívta meg. Katát elkísérte edzője, Serra Bendegúz, valamint klubtársa, Fedor Tamara is.

Együtt edzhettem a kínai, az észt, a kanadai, a spanyol és az amerikai válogatottal. Hasznos volt nagyon, ugyanis például a kínaiak teljesen más stílusban vívnak, mint mi, magyarok, és volt alkalmam ezt megszokni, illetve gyakorolni. Azért is érdemes megbarátkozni az általuk alkalmazott fegyverforgatási móddal, hiszen a kínaiak közül többen is a világranglista elején találhatóak. Örültem, hogy ott lehettem, mert az októberi tallini világkupa óta megrendezett két vk-n, Havannában és Dohában nem állt módomban pástra lépni, de most fel tudtam eleveníteni a nemzetközi mezőny hangulatát, alaposan felkészülhettem a hét végén esetékes barcelonai versenyre, ami roppant fontos a számomra

– fogalmazott a debreceniek klasszisa, majd elismerte, fárasztó napokon van túl, de úgy érzi, jó formában van, és ha a legjobb nyolc között végez Barcelonában, akkor már elégedett lesz.

 

vívásMihály Kata

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.