Hirdetés

Hirdetés

Raffiázás vagy ratifikáció

Raffiázás vagy ratifikáció

Cívishír

2009.11.16. 15:00

Raffiázás vagy ratifikáció

Elhatároztam, hogy néhány napig inkább a külpolitikát nézegetem, hátha az harmónikusabb. Azonban elég rövid idő alatt rájöttem, hogy a külpolitika kábé olyan bizarr, mint égő varjún ugrálni.

Hirdetés

Hirdetés

Gondoltam utánaolvasok már ennek a Liszaboni szerződésnek, ami tulajdonképpen egy sziszifuszi ratifikáció. Mindenki ratifikál mint a gűzű. Sokáig azt hittem, hogy maga a szó valami női szabadidős elfoglaltságot takar. Mint pl a raffiázás, a makramé vagy a pecsvörk. De nem.
Ez a egy dallamos latin elnevezés aminek a jelentése: nemzetközi egyezmény vagy szerződés jóváhagyása, törvénybe iktatása. Tehát semmi köze a foltvarráshoz.
A liszaboni szerződés annak, aki nem a Tv hiradóban dolgozik nos azoknak elég kesze-kusza.
Van benne olyan, hogy csökkentik az EU-s munkahelyek számát, illetve rotációs rendszerben lesznek új elnökök. Így Magyarország 2011-ben ad egy soros elnököt meg külügyminisztert.
Persze csak játszásiból. Lesz igazi elnök, aki tárgyal Obamával meg az orosz Putyinnal vagy annak beosztotjával, a Mendvejegy nevű férfival. Gondolom onnan kapta a nevét, hogy pici korában medve volt a jele az ovodában. Amúgy szegény azt hiszi, hogy ő Oroszország első embere, holott nem is.
Na most ez az Eus soros idéglenes elnökség kábé akkora hülyeség mint az Európa kulturális fővárosa. Minden évben mások kapják és ez igazából csak az épitőiparnak hoz hasznot.
Meg aztán gondoljunk be, Kulturális Főváros!!! Ahhoz kellene egy Kulturális Ország. Olyan meg nem nagyon van európában.
Egyébként még átolvastam azt is, hogy a liszaboni szerződésnak lesznek újitásai. Mondok egyet. A jövőben az Európai Bizottság elnökét az Európa Parlament választja meg. Na ekkor lett elegem a külpolitikából.
Ezek azért utaztak Liszabonba, azért firkáltak össze egy csomó papirt, hogy ezt eldöntsék? Az elfogyasztott kávéról már nem is szóllok. Az EB elnökét az EP választja meg!!! Óriási. Én nem vagyok demegőg de szerintem abból a pénzből tudtak volna épiteni európában vagy 390-430 km kerékpárutat. Annak legalább van haszna. Főként ha abból mondjuk 50 km Debrecenben épülne. Na akkor még én is ratifikálnék akár önkéntes alapon is.


FIGYELEM: EREDETI ELÜTÉSI ÉS HELYESIRÁSI HIBÁK.
AzFM90 Friss Rádió támogatásával

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.