Hirdetés

Megfagyunk, wazze!

civishir.hu

2012.02.05. 09:42

Megfagyunk, wazze!
Fotó: illusztráció

Debrecen – Ülök a jéghideg villamoson kora reggel. Irány a piac. Felszáll két kőkemény party arc. Elkeseredetten húzzák be a nyakukat, kezük könyékig a zsebükben. Megfagyunk wazze! Bemondta este a tévékettő! Itt döglünk meg – helyeselt a másik.

Hirdetés

Hirdetés

Már a maják is megjósolták, hogy jön a jégkorszak 2012-ben. Majd nyomatékosan ő is megjelölte a forrást. Megírta a Blikk!

Kétségtelen hideg van, de hát erről szól a tél. Ha most éppen plusz 26 fok lenne, akkor az lenne a baj. Globálisan főnénk meg a felmelegedéstől, elolvadt az összes jéghegy, harsogná a média. A majáknak meg mindegy, hogy megfővünk vagy megfagyunk. Egy a lényeg: 2012-ben mindenki dögöljön meg. Még az is aki megnyeri az Euroviziós dalmegalázás fesztivált. Igazából erről akartam írni, az Euróvizióról, de azt debreceni sixx blogger frappánsan megírta már, és olyan jól, hogy nehéz felül überelni.

Maradt a hideg mint aktuális témaforrás. A hideg ami összehozza Magyarországot. Most ez a vezető hír. Mindenütt. Ezt ki is használja a média. Tudniillik a hópustolás, az északi szél, a bénázó vasút most mindenkit foglalkoztat. Megy is a horrorisztikus főcím. MEGFAGYOTT, MEGBÉNULT MAGYARORSZÁG! EURÓPA VÉGVESZÉLYBEN! MEGJÖTT A JÉGKORSZAK! Közben én a debreceni piacon kószálok. Nem is értem mért nem fagytam meg a Szent Anna utcán, mint azt ahogy a ker.tévék megjósolták. A piacon minden rendben. Van hús, gyümölcs, savanyú káposzta, kenyér. A hurka-kolbászosnál elmesélik a már tízerszer hallott, olvasott városi legendát: A facebook szerint pár hete történt az eset, de mindenkit megnyugtatok már kb. 10 éve pörög ez a poén.

Kereskedelmi rádió riportere: „Az erdélyi Bodzafordulón már második hete folyamatosan mínusz 20 fok alatti a hőmérséklet. Stábunk felhívta a polgármestert, és érdeklődött a megváltozott életkörülményekről, mivel ma hajnalban rekord hideget mértek.”
Riporter: „És milyen rendkívüli intézkedéseket terveznek a nagy hidegre tekintettel?”
Polgármester: ??? (nagy csend)
Riporter: Ööö... arra gondolok tehát, hogy mik azok a döntések, melyek eltérnek a normális életviteltől?
Polgármester: (kis csönd után) Éccakára bégyühet a kutya.

Elmondok végül egy nyári történetet. Arra az esetre, ha jön a kánikula és ismét lehet pánikot kelteni. Kis faluban már hetek óta nem esett eső. Kérdi a riporter az idős bácsit emlékszik-e hasonló aszályra. Mire a bácsi. ÁÁÁÁ ez semmi. Mikor én gyerek voltam akkora szárazság volt, hogy a tóban a halak némelyike még nem is tudott úszni. Volt köztük négy éves is és még nem látott vizet!

Szakács Béla debreceni lakos
FIGYELEM: EREDETI ELÜTÉSI ÉS HELYESÍRÁSI HIBÁK.
Az FM90 Friss Rádió támogatásával.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.