Hirdetés

Hirdetés

Hála money

Hála money

Cívishír

2009.12.18. 15:28

Hála money

Az átlagosnál 4 százalékkal erősebb edzettségi állapotomnak köszönhetően, ritkán fekszem kórházba. Így aztán a hálapénz sűrű dzsungelében olyan ügyetlenül mozgolódom mint celeb az ünnepi könyvhéten.

Hirdetés

Hirdetés

Valamikor májusba feküdtem kórházban és úgy jöttem el, hogy senkinek sem adtam hálapénzt. Nem voltam tisztában mennyit kell fizetnem, másrészt úgy megrémültem a saját betegségemtől, hogy eszembe sem jutott a pénzes boriték. Azóta is kellemetlenül érzem magam. Amennyiben lenne erre a területre specializálódott egyház én ott meg is gyónnám egyből a vétkem.

Lelkiismeret furdalásomat némiként enyhiti, hogy hogy több mint 30 éve becsületesen fizetem a TB-t és ezalatt mindössze kétszer voltam fekvőbeteg. 

Persze ott a kisördög, mi van egyszer megint kórházba kerülök? Kétszer egymásután nem tehetem meg, hogy nem fizetek, mert a szájára vesz az orvostársadalom.

Szóval fizetnék én, de nem tudom mennyit. A hálapénz honlapokon alig vannak használható adatok. Annyit tudtam meg, hogy hamis igazolás kiállítása körzeti orvosnál: 2 000 Ft , hivatásos sofőrnél magas vérnyomás ellenére kiállított orvosi igazolás: 10 000 Ft. Szülés 40 ezertől a csillagos égig.

Pedig mennyivel egyszerübb lenne ha a bejáratnál jókora betükkel kiirnák, hogy porclevállás 50 ezer!

Így akár spórolhatnánk is, mert azok után senki sem adna buta módon 70 ezeret a doktornak. Cserébe az orvosok nem betegként, hanem ügyfélként fogadnának, mint amikor mobiltelefonos szolgáltatókhoz megyünk vagy a plázába a tigázhoz sorbaállni. Erről álmodozik amúgy a halapenz.hu internetes lap is. Ott találtam ezt a költői kérdést : "Mit kell tennünk annak érdekében, hogy betegek (ügyfelek) és orvosok (szolgáltatók) között új társadalmi szerzödés szülessen Magyarországon?"

A választ szerintem a kedves olvasó is tudja. Óriási mennyiségű hálapénzt kell dugni valakinek/valakiknek a zsebébe, hogy e döntést meghozzák. 

FIGYELEM: EREDETI ELÜTÉSI ÉS HELYESIRÁSI HIBÁK.
Az FM90 Friss Rádió támogatásával.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.