Hirdetés

Hirdetés

Debreceni-e vagyok?

civishir.hu

2011.10.02. 08:27

Debreceni-e vagyok?
Az én pólóm nem ilyen ronda

Debrecen – Frászt kapok ha valaki olyat nyilatkozik, hogy sokat kapott Debrecen várostól. Most mindegy mit kapott: jót-e vagy rosszat, azt emberektől kapta, akik történetesen itt élnek. A kitüntetéseket ugyanaz a száz ember osztogatja...ám a várost nem ők teszik naggyá.

Hirdetés

Hirdetés

Szóval van aki ad és van aki kap! Az én értelmezésemben Debrecennek csak adni lehet és semmit sem kell cserébe elvárni! Így lenne normális. Építeni, szépíteni a várost, a környezetet. Fizikailag és szellemileg egyaránt. Ha mindenki így tenne, lenne egy szép nagy okos Debrecenünk. Most is van de valami, ám ahogy a kelet-német sztendappos mondta: nem az igazi! Amíg olyan mondatok kerengenek felőlünk, hogy „Aki tíz évet lehúzott Debrecenben, utána kitehetik az őserdő közepén. Túléli.” -no addig nem leszünk szép okos Debrecen.

Ezt a várost naggyá kellene tenni és ha mind a kétszázezer helyi lakos összefogna, megrázná magát tényleg fasza hely lehetnénk. Már az is nagy lépés lenne ha lélekben akarnák. Ha elszántan szeretnénk jól érezni magunkat debreceniként!
Jómagam első lépésként beruháztam egy DEBRECEN feliratú kapucnis cipzáros pólóra. Szerencsére 8 betűs város vagyunk így a cipzár a DEBR és ECEN között suhanhat! Semmi hókuszpók, hogy fény meg találkozások, meg szökőkútat városa vagyunk. Semmi lózung csak simán Debrecen. Dirrekt nem sárga kék színekben, hogy a gerilla érzés megmaradjon. Barna póló és rikitó sárga betűk. Végül is nem közpénzből reklámozom a várost, így nem hátrány ha jól néz ki a cucc.

Tegye Ön is saját pénzével szebbé, jobbá Debrecent és meglátja jobban érzi magát a hétköznapokon illetve vasár és ünnepnap!

Szakács Béla debreceni lakos
FIGYELEM! EREDETI ELÜTÉSI ÉS HELYESÍRÁSI HIBÁK.
Az FM90 Friss Rádió támogatásával

 

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.