Hirdetés

Hirdetés

Campus Fesztivál. Így szeretlek.

civishir.hu

2012.07.22. 08:26

Campus Fesztivál. Így szeretlek.

Mutassanak még egy magyar várost, ami annyi kiváló helyi zenekart bír színpadra állítan mint a debreceni Campus Fesztivál. Szakács Béla jegyzete

Hirdetés

Hirdetés

Nem tudnak mutatni! Tudniillik nincs ilyen. Maximum Budapest, de az meg nem város, hanem ország az országban. Miskolc, Pécs, Győr, Nyíregyháza és a többi elbújhat. Ebben a zenekarosdiban mindenképpen mi vagyunk a legjobbak. Nézem a szerdán kezdődő Campus fesztivál programjait és nem találok olyan színpadot, ahol ne lenne helyi formáció. Nagyszínpad: Tankcsapda, PG Csoport. Dréher Aréna: Chorme RT. Víztorony: Folk Error (igaz ők csak 70 százalékban) de ott van Hadházi László közismert humoristaszemély. A Friss Rádió színpadon szinte mindenki debreceni. De szerepelnek majd a Dub székházban Inmedio Caféban és a többi helyen is itt élő művészek.

Jó ez. Nekem tetszik. Megnyugtató érzés, hogy egy-egy hosszú hajú beatzenész fiatalember a hétköznapokon velem áll sorban a piacon sárgadinnyéért. Lokálpatrióta szerűséget érzek ilyenkor a szívemben.

Nyilvánvaló lesznek fanyalgók, akik orrba-szájba külföldi sztárokat akarnának nézegetni a Nagyerdőn. Minek? Mennyivel jobb egy Londoni beképzelt gitárpop kompánia mint mondjuk a Premier Plan!? Na ugye! Semmivel. Oké a Rolling Stones nevű együttest én is megnézném, de hát őket a Sziget Fesztivál sem bírja kifizetni.

Nekem ez így tetszik. Magyar és helyi élvonal a sokat látott fák alatt.

Campus Fesztivál. Így szeretlek.

Szakács Béla debreceni lakos
A FM90 Friss Rádió támogatásával

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.