Hirdetés

A bombás barom büntetése

civishir.hu

2012.04.01. 08:15

A bombás barom büntetése
A kép illusztráció

Debrecen – Az élet úgy hozta, hogy én is megszívtam a bombariadót. Nem túlzás, ha azt mondom: Debrecenben az egy főre eső bombariadók száma kettő! (Na jó. Túlzás.)

Hirdetés

Bíróság, iskola, bevásárló központ, pályaudvar, busz, troli, villamos… Mit hagytam ki? Nem telik el hét, hogy valaki fel nem emelné a kagylót, hogy amolyan Karády Katisan belebúgja : bomba van az épületbe! Nyilvánvalóan ez neki sikerélmény. Éérzi az erejét, láthatja, tapasztalhatja, hogy Ő is elért valamit az életben. Talán erre gerjed!

Akkor midőn épp ürítik az épületet, akkor, de csak akkor a névtelen telefonáló hirtelen valaki lett! Névtelen híresség, akinek tette megjelenik a sajtóban. Hülyeségének következményei miatt százak, ezrek szidják, anyázzák és ha az adott pillanatban megtalálnák valószínüleg kevesebb foga maradna mint füle.

Az élet úgy hozta, hogy én is megszívtam a bombariadót. Eddig kimaradtam a szórásból ám a minap kénytelen voltam hazagyalogolni egy tréfa-répát reggelezett barom miatt. Láttam kismamát aki belvárosból a Vezér utcára igyekeztek karon ülő gyerekeivel, fájós lábú időseket, akik unokáktól gyalogoltak épp haza. Taxira nem telt mindenkinek. Nem magam miatt, a látottak miatt esett volna jól pofán vágni a tömegközlekedést megbénitó betelefonálós alakokat. Utána persze elszégyeltem magam. hisz nem vagyok híve az erőszaknak.

Viszont egy kalodát el tudnék képzelni. Ahová kiraknák ezeket a bünösöket. Vagy egy törhetetlen üvegkalitkába állítanám ki. Csak, hogy tudjuk ki rontják el a napunkat. Nem lenne lincselés, köpködés. Jól megnéznénk magunknak. És ő is megnézhetné kiknek okozott problémát.

Szakács Béla debreceni lakos
FIGYELEM: EREDETI ELÜTÉSI ÉS HELYESÍRÁSI HIBÁK.
Az FM90 Friss Rádió támogatásával

Szóljon hozzá!

Hirdetés