Hirdetés

Holokausztper 2010-ben – ugye csak vicc?

civishir.hu

2010.04.23. 08:28

Holokausztper 2010-ben – ugye csak vicc?
Budapest, 1944. októbere – nem kellett oda Totenkopf SS!

Debrecen – Ilyen alapon az egész országot perelni lehetne, de nem csak mostani csonkát, hanem az 1944-est. Tudják, az valamivel nagyobb volt, jó közepes. Nehogy már a kolozsvári bakter megússza!

Hirdetés

Holokausztpert akasztottak a MÁV nyakába Amerikában, a szabadság és a lehetőségek hazájában. Amikor először láttam valamelyik hírügynökség jelentését, azt hittem, vicc. Mikor tisztult a kép, dobtam egy hátast, bár még mindig erős a kétségem az ügy komolyságát illetően. Ekkora orbitális ökörséget akkor hallottam utoljára, amikor Gy. Ferenc nevű oligarcha részvényessé akarta tenni a népet, illetve akarta a túrót, csak azt hazudta. Fülig Jimmy letegezte a népet, imádták!

Az Egyesült Államokban újabban is nagyon sok nagyszerű dolog születik – ilyen például Demi Moore fenékplasztikája vagy Paris Hilton ikszedik házivideója (12+) –, és mindenre van ember, mert az egy szép nagy ország, ahol hemzsegnek a csupa ambiciózus élőlények. A Monico, Pavich and Spevack ügyvédi iroda az egyik műhely, ahol a sok jogi agytrösztöt nagyobb feltűnési viszketegség kínozza, mint Kiszel Tündét, és felperesként tegnap meg is jelent a chicagói bíróságon. Megbízója, a 95 magyar származású holokauszt túlélő szerint a Magyar Államvasutak készségesen hozzájárult a zsidók deportálásához a második világháború idején, mert marhavagonokat bocsátott a nácik részére, mi több, még terelgette is a forgalmat az állomásokon. Kapaszkodjanak meg: 240 millió dollár vagyoni kár és egymilliárd dollár nem vagyoni kár megtérítését követelik. Előbbi a holokauszt áldozataitól eltulajdonított vagyon mai áron számolt értéke, utóbbi pedig büntető jellegű jóvátétel, amiért a MÁV „gyalázatos és buzgó módon részt vett a népirtásban".

A kártérítési keresetben az áll, hogy a beadvány benyújtását kilenc év kutatómunka előzte meg. Fenomenális! Igen, a hír igaz, minden valószínűség szerint nem hatlovas hintó és zeppelin vitte a szerencsétlen zsidókat a haláltáborokba, hanem vasúti szerelvény, és nem Horthy Miklós kormányzói luxuskocsiját biztosították az Eichmann-kommandó rendelkezésére, hanem marhavagonokat, bár a per szempontjából ez vélhetően érdektelen. Na de ezt kilenc évig kutatták, könyörgöm? Kinyomozták azt is, hogy hány hajtű veszett el a debreceni Nagyállomáson 1944. június 18-án, vagy bebizonyítják, hogy H. Piroska és P. Rozália jegypénztárosok is bűnrészesek, mert az akció során hegyezték az állomásfőnök cerkáját? És mi van a kalauzokkal? Merevre itták magukat az állomásbüfében, ahelyett, hogy lefegyverezték volna a marhavagonokat tömködő csendőröket?

A MÁV-val szembeni holokausztper marhaság. Ilyen alapon az egész országot perelni lehetne, de nem csak mostani csonkát, hanem az 1944-est. Tudják, az valamivel nagyobb volt, jó közepes. Nehogy már a kolozsvári bakter megússza! És ha bűnös a masiniszta, akkor bűnös az ő asszonya is, aki kolbászos tojásrántottával engedte el az urát a hosszú útra. Kollaboráns némber! Meg a váltókezelő is az, mert ha nem vált, nem indul el a vonat, vagy legalábbis nem arra, a haláltáborok felé? Ugyan már!

A magyarországi Endlösung vezére úgy huszadmagával érkezett Budapestre. Annyi ember egy faluhoz is kevés, nemhogy egy kétszer akkora országhoz, mint a mostani. Mégis flottul ment minden, nem kellett ide a Totenkopf SS. Csak hátráltatta volna a munkát a németes fontoskodásával, kérem. A magyar hatóságok nagyvonalúan, szakszerűen, már-már professzionálisan vezényelték le az akciót. Annyian benne voltak nyakig, hogy ha a háború után mindenkit elítélnek, összedől a közigazgatás! Hivatalonokok ezrei emiatt úszták meg börtönt 1945 után. Értelmetlen éppen a MÁV-ot kiemelni a 170 ezer négyzetkilométernyi felelősségi körből. Nincs erkölcsi alap hozzá. A kor társadalmi és politikai nyomása képes volt sok mindent és sok mindenkit megrontani, különösen egy megszállt országban, ami egyenlő a kollektív bűnösség morálisan és jogilag egyaránt igazolhatatlan tételével.

Epilógus: a chicagói akció következményeként megint lendületet kap a zsidózás, a kocsmák és az internet erre nagyszerű lehetőségeket kínálnak, és igény is van rá rendesen, ergo éppen azok emlékét gyalázzák meg, akik áldozatául estek ennek az aljas népirtó összeesküvésnek. Válaszul majd egy magyar visszapereli a zsidókat, mert a holokauszt után nem sokkal Auspitz Benjámin kommunista ÁVO-vezér alkalomadtán halálra veretett ártatlan magyarokat, miután lerúgatta a veséjüket (is). Sőt! Elpereljük a törököktől a Galatasarayt, a Besiktast, a Samsunsport, meg ha lehet, még a Genclerbirligit, legvégül pedig az Efes Pilzent is, mert a 150 év miatt vigasztalódni kell!

Cs. Bereczki Attila

Szóljon hozzá!

Hirdetés