Hirdetés

Hirdetés

VV5 Kinga, a durván leakciózott szellemi termék

civishir.hu

2012.01.09. 23:49

VV5 Kinga, a durván leakciózott szellemi termék
Kinga

Debrecen – Nagyjából képben vagyok a bulvárt illetően. Nem tudom, mennyire kell ezt szégyellni. A mélységeim ugyan nem érik el annak szintjét, hogy tudnám, épp hány kiló Gáspár Evelin, de azt állítom, hogy Kinga minden épelméjű emberben megfogalmazza az engedély nélküli fegyvertartás és -használat vágyát.

Hirdetés

Hirdetés

Olykor belenézek a Való Világba. És? El is kapok ezt-azt néha, még röhögni is szoktam. Nem tartom többnek egy esti tévéműsornál. Kevesebbnek sem: színvonalában megüti a Heti Hetesét, némelyik híradóét és bármelyik hétfő délutáni közszolgálati és főzzünk celebbel adást. Ennek ellenére a VV5 a magukat értelmiséginek nevezők körében általában skarlát betű, egyezményes szitokszó, a gyalázat és a bunkóság mércés pohara. Aki ezt nézi, aki erről olvas, az beteg, nonkomformista, kultúrbinláden, posztkommunista és neonáci. Egyszerre. Ez mindössze azért érdekes, mert amikor szóba kerül ez az ipari cselekménytelenség, ez a gerjesztett semmi (mert másnak tényleg nehéz lenne becézni), mindenkinek van róla véleménye, a többség tudja, mekkora Veronika melle. Vagy Cristofel farka.

Pedig szerintem VV5-öt nézni nem égőbb, mint belepisilni a medencébe, önkielégíteni a szoláriumban, nem engedni át a babakocsist a zebrán. A hétköznapi eltévelyedésekbe a magyar normák szerint belefér. A gyerek nem nézheti, az alap, de én egy-egy alkalmi VV5-től még nyugodtan tudok aludni, Samuel Beckettet, de akár kortárs ukránt olvasni, továbbá rendesen viselkedni a vasárnapi asztalnál. Ha akarok.

Összegezve: a hazai műsorkínálat egészét alapul véve a VV közepesen szar, célja az egyetemes önigazolás – vannak szerencsétlenebbek nálunk – és a kor kórisméje, mert nyomorék országunkat nézve szinte elhiszem, hogy tényleg a lakásért, az autóért, a 12 millióért és a Bahamákért csinál valaki magából állatkerti szuperprodukciót a majomházban.

Kinga kiesése viszont vissza fogja adni a karácsonyi-szilveszteri előnyt a TV2-nek. Mert a horrort a borzongás alapvető emberi igénye adja el. Ez a 23 éves nő Barbie a rehabon. Őszintén bánhatja a családja, amiért a játékos háborodott kirohanásai nem maradtak az ő négy falukon belül. Mert az én négy falam közé nem kell ilyesmi. Ha igen, akkor majd átkapcsolok a Spektrumra, és megnézem a mongúzok polgárháborúját vagy valami hasonlót. Kingával nem akarnak együtt élni a többiek, kiküldték párbajozni. Ha egy üres sörös üveget hív ki szerdán magával, az is hamarabb fog nyerni, mint ő.

Ha mégsem, akkor nem vele van a baj.

Bereczki-Csák Helga
csak.helga@civishir.hu

A videó a szóhasználat miatt kizárólag felnőtteknek való

<script type="text/javascript" src="http://pro.hit.gemius.pl/gstream.js"></script><script type="text/javascript" src="http://www.rtlklub.hu/items/flash/player/silverlightcontrols.js"></script><object id="rtlklub_embedded_video_153847" width="400" height="300" type="application/x-shockwave-flash" data="http://www.rtlklub.hu/items/flash/player/flv_player.swf"><param name="movie" value="http://www.rtlklub.hu/items/flash/player/flv_player.swf"/><param name="menu" value="false"/><param name="allowFullScreen" value="true"/><param name="allowScriptAccess" value="always"/><param name="wmode" value="transparent"/><param name="flashvars" value="parameters=http://valovilag.hu/getvideo/153847/embed&skin=http://www.rtlklub.hu/items/flash/player/skin/skin.xml?v=6&share=true"/><param name="share" value="true"/></object>
 

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.