Hirdetés

Hirdetés

Ennyibe néznek

civishir.hu

2009.12.31. 09:28

Ennyibe néznek

Debrecen – Gondoljunk azokra mély részvéttel, akik a tévé előtt szilvesztereznek. Kizárólag olyan filmet kínál nekik a katódcső, ami már tíz éve is ciki volt.

Hirdetés

Hirdetés

Szóval nem néminemű változás nem lesz karácsonyhoz képest, hanem egyáltalán semmi. Mi vagyunk az egyetlen ország, ahol tizenötödször is le lehet adni szenteste a Reszkessetek, betörők!-et, amit ennyi idő után már magunktól is képesek vagyunk szinkronizálni elenyésző hibaszázalékkal. Ja, és mindezt nem teszi szóvá egy reszketeg asszisztens, nem tűnik fel egy programigazgatónak, nem szúrja a szemét egy tulajdonosnak. A nézők meg kit érdekelnek!? Igaz, hogy a 10 éves Macaulay Culcin azóta 30 lett; leszokott a drogról, megházasodott, el is vált, s bár az otthon felejtett Kevin McCallister szerepére pironkodva tekint vissza, azóta is a Tartsd meg az aprót, te mocskos állat! tételmondaton keresett dollárkákon éldegél. Hát nőjünk már ki a gyermekmesékből! Nem azt állítom, hogy a tavalyi éjféli mise ismétlését kéne adni 13.30-kor, de ha együtt a család, és visszavonult az angyal a mennybe, nem lenne botorság egy értelmes filmen összeizzasztani egymással legalább a tenyerünket a takaró alatt.

A szilveszteri tévézést tehát indulatilag megalapozta a karácsony, aminek az év utolsó napjára eső fokozásával minimum egy malacot, de talán egy élő embert is képesek leszünk leteríteni. Hogy mit lehet nézni? Aki korán kel, az Barbie-val melegíthet a 2010-es fogyókúrára, akinek a programfüzet szerint ott lohol a nyomában a nyálát csorgató Lassie, tudják, a skótjuhász, aki végül mindig hazatér, igaz, már az unokái sem emlékeznek rá. Aki utálja a saját tehetségtelenségéből eladható erényt kovácsoló Brendan Frasert, az kapcsoljon a Kőbunkóra – telitalálat a cím. Délután a sztárcsatornán a kicsi kocsi kezd meglehetősen kopott száguldásba, de csak azért, hogy előkészítse a terepet a másikon a debil a köbön Szellemirtók második részének, úgyhogy akkor már inkább tényleg jöjjön a kincstárin a Macskafogó gyengére sikerült továbbgondolása. A pezsgős-konfettis este fénypontjának a Best of Joshi Bharat ígérkezik. Tömény szégyenből különkiadást gyártani gazdasági kétségbeesésre vall – nem baj, legalább megtudjuk, Ózd-Alsó népi hőse tényleg megbecstelenítette-e szájon át a szomszéd nőjét vagy „csak” két kecskével művelte ugyanezt, ami azért megbocsátható különbség. Tiszta szerencse, hogy az év végi depresszió átmeneti enyhítésére érkezik Bud és Terence a Különben dühbe jövünk című filmipari matuzsálemmel, egészen pontosan 1973-ból.

Az eleve nézetlenebb adókra az navigáljon át, akit felizgat a helyszínelés, merthogy egész nap a CSI (szíeszáj, és nem csí!) megy majd 2002-től egészen 2006-ig taglalva a menstruációs vérben ázott hajszálak profi analízisét. Tessék választani! Ebből, mert ez jutott. Ennyibe néznek minket. Három perc jár nekünk, az is a Himnusz.

Ohohó, a tematikus csatornák egyikén mutatkozik egy műsor, ami összefoglalja a szilveszteri kínálatot. Az a címe, hogy Az állatok támadnak. Jó szórakozást! 

Bereczki-Csák Helga
csak.helga@civishir.hu

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.