Hirdetés

Hirdetés

Debrecenben a tahók győztek!

civishir.hu

2019.02.08. 08:36

Debrecenben a tahók győztek!
Illusztráció: Cívishír

Hiába takarították az illetékesek. Szakács Béla írása

Hirdetés

Hirdetés

Nagy átok, ha valakiből civil környezetvédő lesz. Én is próbálom menteni a természetet, szelektíven gyűjtök, komposztot építek, nem vásárolok PET-palackos löttyöket, és mégis napról napra szét*asz az ideg.

Most azon ment fel a vérnyomásom, hogy csökken a szelektív hulladékgyűjtők száma Debrecenben. Március végére saccperkábé 90 marad Debrecenben. A döntést megértem, elfogadom. A gyűjtőszigetek környéke minden képzeletet felülmúl. Hiába takarították az illetékesek, néhány óra alatt ismét csatatérré változott. A hírek szerint 700 tonna illegális hulladékot gyűjtöttek össze a szelektív hulladéktárolókból és a környékéről.

Akárhogy is nézzük, a tahók győztek ebben a küzdelemben. Azok, akik akár állattetemet is képesek voltak beledobni a szelektívbe. Mit lehet erre mondani? Számomra köddé vált a remény, hogy Debrecenben kevés a fullkretén és az überbunkó. Sajnos tévedtem. Tele vagyunk tahókkal, akik iskolázottságtól függetlenül sunyin vagy pökhendien szemetelnek. Nem akarok Nagy Feró szintjére süllyedni, de akit meglátok szemetelni, esküszöm, hogy pofán vágom.

Szakács Béla 

 

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.