Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Remekül helytállt a Debrecen Szerbiában

| 2013. 01. 23. | 19:23:23
A világklasszis csapattal szemben mindössze három góllal maradt alul a hajdúsági együttes, ami a cívisvárosiak körülményeit figyelembe vége abszolút biztató
Remekül helytállt a Debrecen Szerbiában
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Debrecen csapata kedden reggel indult útnak a vízilabda Európa Kupa elődöntőbeli párharc első felvonásának helyszínére Szerbiába, ahol a játékosok szerdán 17 órától farkasszemet nézzenek a világ egyik legjobb sztárcsapatával, a Radnicki Kragujevac együttesével. A késő délutáni órákban, közel tízórás utazás után megérkező hajdúsági különítmény útja a szállodai szobák elfoglalását követően azonnal a kragujevaci, vadonatúj uszodába vezetett, ahol egy egyórás, átmozgató tréning várt a pólósokra, másnap délelőtt pedig taktikai megbeszélés. A társaságnak otthonául szolgáló Hotel Sumarice az erdő szélére épült, így a debreceni legények csendben és tiszta levegőben, nyugodt körülmények között hangolódhatott története újabb nagyon fontos derbijére. A nemzetközi porondon újonc Gyöngyösi-legénység bár az elmúlt napokban meggyengült – Komlósi Péter, Párkányi Ákos és Weszelovszky László után Alex Giorgetti illetve Milos Korolija is búcsúzott – a szakmai stáb és a játékosok elszántak, bíznak a minél jobb eredmény elérésében a második legnagyobb nemzetközi kupasorozatban. A hiányzókat a két sajátnevelésű 16-16 esztendős tehetség, Macsi Patrik és Smitula Gergő pótolta a keretben, a gárda kétszeres olimpiai bajnok csapatkapitánya pedig szerdán, kora délután csatlakozott társaihoz.

Mondhatni, hogy a kezdést követően a résztvevő felek turbó üzemmódra kapcsoltak. A ráúszás során Vindisch hozta el a labdát, ám Misicsnek nem sikerült a helyzetet gólra váltania, ellentétben Zlokoviccsal, aki már az első minutumban megszerezte a vezetést a Kragujevacnak. Nagy iramot diktáltak a felek, főként a házigazda szerbek, akik Udovicics, Cupics és Filipovics találatainak révén 4-0-s Radnicki vezetésnél ért véget az első nyolc perc – az Európa-bajnok hálóőr, Braniszlav Mitrovics hiába védett nagyszerűen, a vendéglátók többször is túljártak az eszén.

A második játékrész első támadását ugyancsak a mieink vezethették, ám a forgatókönyv ezúttal változott, előbb Vindisch Ferenc vette be Zdravko Radic kapuját, majd a Debrecen kétszeres olimpiai bajnok csapatkapitánya, Varga Tamás vágta be társa, Boris Letica kiváló passzát. A két hajdúsági találatra hamarosan érkezett a szerb sztárcsapat válasza, Dorde Filipovics és Vojislav Cupics révén ismét négy góllal ment az ellenfél. Az etap végén azonban újból érkezett a cívisvárosiak világklasszisa, aki majdhogynem lemásolta első találatát, így ezt a felvonást 2-3 arányban a vendégek nyerték, ám az eredményjelző továbbra is házigazda előnyt mutatott, 6-3 a Radnicki Kragujevacnak.

A félidő után a gólzápor némileg elcsendesedett – nem úgy, mint a hazai közönség, akik teltházat és nagyszerű hangulatot varázsoltak a kragujevaci uszodába -  a szerbek kétszer voltak eredményesek, míg debreceni részről Vindisch szerezte meg önmaga második, csapata negyedik gólját. Az iram szemmel láthatóan alábbhagyott.

Az utolsó nyolc percet ott kezdte a Debrecen, ahol az előzőt abbahagyta, Kállay Márk második percben szerzett góljának köszönhetően három találatra felzárkózott a vendég együttes. Teltek-múltak a percek, és bár mindkét kapu jócskán veszélyben forgott – Mitrovics és Radics is pazarul védett – a mezőnyjátékosoknak hosszú percekig nem sikerült betalálnia. A gólcsendet végül Misics törte meg, ám az utolsó fél percben Gak beállította a 9-6-os Radnicki Kragujevac győzelmet hozó végeredményt.

A Debrecen vízilabdacsapata tehát hazai pályán behozható, mindössze háromgólos hátrányban indulhat haza, és várhatja a visszavágóra az 1,2 millió euróból gazdálkodó szerbeket – és ez csak a játékosok fizetése, a Radnicki elmondása szerint.

Az Európában újonc cívisvárosi együttes eddig elért eredményei mindenféleképpen megsüvegelendőek, a gárda ugyanis mind idáig mesésen menetelt története első nemzetközi kupaidényében - a hazai rendezésű csoportkörből veretlenül, az első helyen jutott tovább az alakulat, majd a negyeddöntőben a több évtizedes dicső múltra visszatekintő Dinamo Moszkvát verte meg oda-vissza és jutott a négy közé. A legjobbak között a sors az indulási szándékukat a nevezési határidő után benyújtó új sztárcsapattal, a Kragujevaccal hozta össze. Az első meccset a szerbek megnyerték, ám a továbbjutás kérdése nyitott maradt.

A visszavágóra február 6-án kerül sor a hajdúsági fővárosban – az összecsapásra már megvásárolhatóak a belépők a megszokott 500 forintos jegyáron a Debreceni Sportuszoda sportboltjában. A másik ágon igazi olasz házi rangadó keretein belül a Savona és a Florentina küzd a fináléba jutásért.

Európa Kupa elődöntő, 1. mérkőzés
RADNICKI KRAGUJEVAC – DEBRECEN 9-6 (4-0, 2-3, 2-1, 2-1)
Kragujevac, 1500 néző. Vezette: Francesc Xavier (bolgár), Georgios Staviridis (görög).
KRAGUJEVAC: Zdravko Radic – Dusan Markovic, Slavko Gak 2, Vojislav Cupic 2, Boris Zlokovic 1, Filip Filipovic 1, Vanja Udovicic 2. Csere: Damir Buric, Boris Popovic, Dorde Basic, Aleksandar Ciric, Dorde Filipovic 2. Vezetőedző: Dejan Udovicic.
DEBRECEN: Mitrovics - Kállay M. 1, Vindisch F. 2, Varga T. 2, Misics 1, Letica, Halek M. Csere: Süveges M. Vezetőedző: Gyöngyösi András.
Gól – büntetőből: 0/0, ill. 0/0.

Gyöngyösi András: Úgy érzem a négy hiányzó kezdőjátékossal még szebb, és még jobb eredményt, sikert érhettünk volna el Debrecennek. De sajnos most ez van, ennek a tudatában kell dolgoznunk és küzdenünk tovább, ám az élet ettől szép, ezzel kell azonosulnunk, és megoldanunk a feladatot!

Oláh Andrea

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Óvodafelújításra keresnek kivitelezőt Hajdúböszörményben
Óvodafelújításra keresnek kivitelezőt Hajdúböszörményben
A tetőszerkezet rekonstrukcióját tervezik.
Forradalmasítanák a városi közlekedést: Debrecen az egyik teszthelyszín
Forradalmasítanák a városi közlekedést: Debrecen az egyik teszthelyszín
Európában még másik két városban végeznek vizsgálják a rendszer hatékonyságát.
Gazdaság
Debrecen is szóba került a kínai elnök látogatásán
Magyarország ebben az együttműködésben nem veszélyt, hanem lehetőséget lát - mondta az államfő.
Állami támogatást adnak a munkásszállók építéséhez
Vannak fontos kitételek, például a szobák ágyszámára vonatkozóan is.
Munkaruhákat vásárolna a debreceni vállalat
A DV Parking Kft. beszerzési hirdetménye.
Ötven perc alatt lehetne Debrecenből Nagyváradra érni
Lekerülhetett a napirendről a tram-train, másként kötnék össze a két nagyvárost.
Tízmilliós bírságot kapott az UNION
Rendszerszintű hiányosságot állapítottak meg.
Debrecen haszonélvezője a kormány iparosítási politikájának - így a kormánybiztos
Nem véletlen, hogy a Mercedes és a BMW is itt építkezik.
Támogatott tartalom
Madarak és fák hónapja Debrecen város kisvasútjával
Madarak és fák hónapja Debrecen város kisvasútjával
Fészekleső túra, madárgyűrűzés, interaktív foglalkozás és erdei túra is lesz.
Felújítanak a Hatvan utcán 32 parkolóhelyet
Felújítanak a Hatvan utcán 32 parkolóhelyet
A DV Parking Kft. beszerzési hirdetménye.
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Furka Andrea a Richter Érdemérem különdíját kapta. .
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Ismét festmény- és műtárgyárverést tartanak Debrecenben.