Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A fehér sportban Debrecen a vidék ura

| 2013. 11. 26. | 12:45:25
Volt olyan versenyszám, amiben a debreceniek kibérelték a dobogót
A fehér sportban Debrecen a vidék ura
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A hét végén ismét Szolnokra látogattak a fehér sport szerelmesei. Egyedüli egyesületként mind a hat fegyvernem egyéni- és csapatküzdelmein indított versenyzőt a cívisvárosi klub, a DHSE. A mennyiség azonban nem ment a minőség rovására. Ezt bizonyítja a 12 megnyerhető versenyszámból hazahozott 5 aranyérem, és számtalan dobogós, illetve döntős helyezés.

A hölgyek párbajtőrversenye volt az egyik olyan fegyvernem, amelyben debreceni egyeduralom jellemezte a küzdelmeket. Az egyéni versenyszám döntőjébe 6(!) cívisvárosi került be, így nem is volt meglepő, hogy a dobogó mindhárom fokára debreceni sportolónő állhatott fel. A felnőtt magyar bajnoki bronzérmes Zavoda Dóra nyerte a versenyt a szintén korosztályos bajnok Vértesi Lili előtt. Az egyesület junior magyar bajnokának, Mihály Katának ezúttal a dobogó harmadik foka jutott. A hölgyek szombati teljesítményét elnézve nem volt meglepetés, hogy a vasárnapi csapatbajnokság debreceni házi döntőt hozott. A DHSE Mihály, Vértesi, Zatik, Zavoda összeállítású egyes csapata az aranyért vívott mérkőzésen megverte a Babinszki, Fedor, Pártos összeállítású kettes számú csapatot.

Férfi párbajtőrben a szombati egyéni küzdelmek során Serra Solt teljesített a legjobban. Az óriási, több mint 70 főt számláló mezőny erejéről mindent elmond, hogy a debreceniek világkupákon is eredményes versenyzőjének meg kellett elégednie a szépen csillogó bronzéremmel. A csapatküzdelmek során a DHSE magabiztos vívással jutott az elődöntőbe, ahol a Kocsár Benedek, Serra Bendegúz, Serra György, Serra Solt alkotta kvartett minimális, 1 tusos vereséget szenvedett a tatai csapattól. A kis döntőben, azonban magabiztos vívással hódította el a bronzérmet a debreceni egylet.

A női tőrben ezúttal Mihály Kata remekelt és nyert újabb ezüstérmet a debrecenieknek. A csapat is kitett magáért, az elődöntőben nagyon szoros mérkőzést nyert meg a Szolnok ellen a Dezső Dóra, Farkas Virág, Mihály Kata és Zavoda Dóra összeállítású kvartett. A döntőre azonban elfogyott az erő, így boldogan vették át a lányok a teljesítményükért járó ezüstérmet.

A férfi tőr egyéniben is jutott érem a debreceni kontingensnek. Serra György szintén a nyolcas döntőig menetelt. A versenyszám végén ezüstérmet vehetett át a DHSE klubigazgatója. A vasárnapi csapaton már nem sikerült a bravúr. A Dezső Tibold, Serra György, Serra Solt alkotta debreceni kontingens a negyeddöntőig jutott, ahol vereséget szenvedett így maradt az alsó ágon, ahol a többi csapatot leiskolázva a verseny 5. helyén végzett.

A női kard volt a másik olyan versenyszám ahol debreceni dominancia volt. A korosztályos magyar bajnoki harmadik helyezett Szilágyi Viktória veretlenül, nagyon magabiztos vívással nyerte meg versenyszámát a döntőben klubtársát, Horváth Fannit legyőzve. A nap meglepetését Vértesi Lili okozta, aki a dobogó harmadik fokára állhatott fel az egyéni küzdelmeket követően. Itt sem volt meglepetés, hogy a debreceni trió magabiztosan nyerte a csapatbajnokságot is, mindkét ellenfelét több mint 20 tussal megleckéztetve.

A férfi kardban volt a második legnépesebb az indulólétszám a párbajtőr után. A DHSE versenyzői itt is arattak. Négyen is beverekedték magukat a legjobb nyolcba, itt azonban átok ült a cívis pengeforgatókon. Mindannyian vereséget szenvedtek ellenfelüktől, így az 5-től a 8-ig helyig csak debreceni sportoló állhatott oda a díjátadóra, sorrendben: Urbán Ádám, Dr. Szőke Csaba, Morgan Marcoux, Hornyák Balázs.

A fiúk megfogadták, hogy még egyszer nem lépnek ugyanabba a pocsolyába, és nagy elszántsággal vetették magukat a csapatbajnokságban. A Fekésházy, Hornyák, Kontor összeállítású kettes csapat először a nyolcba jutott, majd szoros mérkőzésen vereséget szenvedett a Geac kettőtöl. Így az 5- 8 helyért vívhattak és végül a 7. helyen kötöttek ki. A Marcoux, Dr. Szőke, Urbán összeállítású egyes csapat magabiztosan nyert a négyért a Szegedet legyőzve, megbosszulta a DHSE2-őt az elődöntőben. A szenvedő fél a GEAC volt. A döntőben pedig Urbán vezetésével 45-41-re győzte le a TTC csapatát, megszerezve ezzel az ötödik bajnoki címet is.

Így két hét alatt nyolc bajnoki címet szereztek a DHSE-sek, amihez ha hozzávesszük Máté Ádám kardaranyát a májusi korosztályos kard vidék ob-n, akkor a szám kilencre bővül a 2013-as év végére!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Óvodafelújításra keresnek kivitelezőt Hajdúböszörményben
Óvodafelújításra keresnek kivitelezőt Hajdúböszörményben
A tetőszerkezet rekonstrukcióját tervezik.
Forradalmasítanák a városi közlekedést: Debrecen az egyik teszthelyszín
Forradalmasítanák a városi közlekedést: Debrecen az egyik teszthelyszín
Európában még másik két városban végeznek vizsgálják a rendszer hatékonyságát.
Gazdaság
Debrecen is szóba került a kínai elnök látogatásán
Magyarország ebben az együttműködésben nem veszélyt, hanem lehetőséget lát - mondta az államfő.
Állami támogatást adnak a munkásszállók építéséhez
Vannak fontos kitételek, például a szobák ágyszámára vonatkozóan is.
Munkaruhákat vásárolna a debreceni vállalat
A DV Parking Kft. beszerzési hirdetménye.
Ötven perc alatt lehetne Debrecenből Nagyváradra érni
Lekerülhetett a napirendről a tram-train, másként kötnék össze a két nagyvárost.
Tízmilliós bírságot kapott az UNION
Rendszerszintű hiányosságot állapítottak meg.
Debrecen haszonélvezője a kormány iparosítási politikájának - így a kormánybiztos
Nem véletlen, hogy a Mercedes és a BMW is itt építkezik.
Támogatott tartalom
Madarak és fák hónapja Debrecen város kisvasútjával
Madarak és fák hónapja Debrecen város kisvasútjával
Fészekleső túra, madárgyűrűzés, interaktív foglalkozás és erdei túra is lesz.
Felújítanak a Hatvan utcán 32 parkolóhelyet
Felújítanak a Hatvan utcán 32 parkolóhelyet
A DV Parking Kft. beszerzési hirdetménye.
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Furka Andrea a Richter Érdemérem különdíját kapta. .
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Ismét festmény- és műtárgyárverést tartanak Debrecenben.