Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

F1: nagy bajban az újoncok

| 2010. 02. 04. | 10:22:04
A nagyok már javában teszetlnek, a kicsiknek azonban még se autójuk, se pilótájuk, se pénzük. Mi lesz így a legendás Senna névvel?
F1: nagy bajban az újoncok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Miközben Valenciában már javában készülnek a Forma-1-es csapatok a március 14-i szezonnyitó bahrein-i futamra, addig gőzerővel folyik a találgatás, hogy mely pilóták lehetnek még befutók a jelenleg is kiadó két versenyzői ülésre a Campos Meta 1-nél és a USF1 Team-nél. S hogy még cifrább legyen a helyzet, az említett két alakulat sorsát is kérdésesnek tartja sok szakember; a jól értesültek szerint ugyanis nincs meg a kellő anyagi háttér sem a spanyol gárdánál, sem pedig az újvilági csapatnál ahhoz, hogy az elit kategóriában tartósan szerepelni tudjanak.

A hírek szerint a Camposnál van a nagyobb probléma, hiszen az éves költségvetés mintegy fele áll rendelkezésre pillanatnyilag a csapat kasszájában, s a vevők bizony nem tolonganak, minden befektető húzódozik attól, hogy a még mindig méregdrágának számító sportban szponzorként megjelenjenek. S ha lenne is olyan bátor vállalkozó, aki neki óhajt vágni a költséges mutatványnak, nem biztos, hogy elnyeri tetszését és támogatását a Forma-1 nagyurának, Bernie Ecclestone-nak.

Ez a helyzet a spanyol team többségi tulajdonára bejelentkező Tony Teixeira-val is: az A1 GP-ből kiegyenlítetlen számlákat a háta mögött hagyva kiugró üzletember jelenléte Ecclestone szerint nem vetne jó fényt a száguldó cirkuszra, aki így aztán más megoldást keres. Az új lehetőség a Stefan GP, Stefan Zoranovic vezetésével, aki a rossz nyelvek szerint meg is kezdte az aknamunkát, hogy a Campost teljesen ellehetetlenítse: a hírek arról szólnak, hogy Zoranovic megvette a Camposnak készített karosszériát a Dallarától, miközben a tavalyi Toyota karosszéria rendelkezésére áll a csapatnak. Emögött a lépés mögött csak üzleti húzást sejthetünk: ha a Camposnak nem lesz az FIA által elfogadott kocsiszekrénye, akkor egyáltalán nem indulhat neki a bajnoki sorozatnak. És akkor nyitva áll a kapu egy újabb szerencsét próbáló alakulat előtt.

E sorok írójának az egész történetben az a legszomorúbb, hogy a Camposnál tavaly aláíró Bruno Senna F-1-es helye ismét hajszálon lóg, s nagyon úgy néz ki, hogy a tavalyi Honda ülésről lemaradó brazil tehetségnek nem biztos a lehetősége. Ha tehát a Campos nem indul, akkor nem halljuk a legendás Senna nevet verseny közben, ha pedig veszi az újonc csapat az akadályt, akkor továbbra is ott a kérdés: tapasztalt, de „szegény” versenyző lesz Bruno csapattársa, vagy még egy kezdőt ültetnek be Senna mellé cserébe a pénzéért.

A hajszálnyival biztosabb lábakon álló USF1 Teamnél már leszerződött Jose Maria Lopez, aki még az argentin állam támogatását is élvezi a Forma-1-es karriere indulásánál és úgy tudni, hogy az újonc jenki csapat azzal az Adrian Vallesszel tárgyal a másik ülésről, aki korábban a GP 2-ben és a Formula Superleague-ben is szerepelt, egyelőre különösebben kiemelkedő eredmények nélkül. Kíváncsian várjuk a fejleményeket!

Ferenczi László

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Pünkösd: két napig minden nagy élelmiszerbolt zárva tart
Addig várhatóan megrohamozzák az üzleteket az emberek.
A nőgyógyászati és a biotechnológiai üzletág bevételei ugrottak meg
A Richter árbevétele csökkent, nyeresége nőtt.
Rangos díjat vehetett át Debrecen polgármestere
Papp László közös sikernek tartja az elismerést.
Támogatott tartalom
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Minden korosztály otthon érezheti magát
A jövő kórháza az egészséges kórházi dolgozókon múlik
A jövő kórháza az egészséges kórházi dolgozókon múlik
6 millió mozgással töltött perc. Díjat kapott a Debreceni Egyetem Klinikai Központ is.
A Termál Hotel és a Régi Vigadó is megújul
A Termál Hotel és a Régi Vigadó is megújul
Építési vállalkozót keres az Aquaticum Debrecen Kft.
Munkaruhákat vásárolna a debreceni vállalat
Munkaruhákat vásárolna a debreceni vállalat
A DV Parking Kft. beszerzési hirdetménye.