Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Dombi Tibi és Sándor Tamás már dörzsöli a tenyerét

| 2014. 09. 03. | 11:47:24
Kezdődik! Debrecenben is széles tábora van már a tojásfocinak.
Dombi Tibi és Sándor Tamás már dörzsöli a tenyerét
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hét hónapos szünet után magyar idő szerint péntek hajnalban kezdetét veszi a tengerentúli amerikaifutball-liga (NFL) 2014-es bajnoksága. Az idénynyitón hagyományosan a címvédő, azaz most a Seattle Seahawks az egyik résztvevő. Az eddigi 48 Super Bowlon nyolc alkalommal fordult elő, hogy egy csapat megismételje egy évvel korábbi sikerét, legutóbb 2005-ben a New England Patriots gárdájának sikerült ez a bravúr. A szakértők szerint erre most jó esély van, ugyanis tavaly a védelmével domináló észak-nyugati csapat kerete semmit nem gyengült a holtszezonban. Árulkodó, hogy a William Hill fogadóiroda is a Seattle címvédését tartja legvalószínűbbnek, ugyanis a Halászsólymok végső sikerére fizeti a legkevesebb (6,5-szeres) pénzt.

Nagy csata a nyitányon

A nyitómeccsen rögtön egy komoly erőfelmérő vár a gárdára, mivel az a Green Bay Packers lesz a vendége, amely sorozatban ötször jutott a rájátszásba, a 2010-es idényben pedig bajnok lett. A Nemzeti főcsoportban (NFC) ezen a két csapaton kívül a konferencia fináléjába sorozatban háromszor bekerült, 2013-ban pedig csak a Super Bowlon alulmaradt San Francisco 49ers és a 2010-ben bajnok New Orleans Saints számít még esélyesnek. A valamelyest gyengébbnek tűnő Amerikai főcsoportból (AFC) az előző szezonban nagydöntős és azóta tovább erősödött Denver Broncos az előzetes erőviszonyok alapján kimagaslik, de mindig számolni kell a Tom Brady irányító által vezérelt New England Patriots csapatával.

Európába jön az NFL

A tengerentúlon tízmilliók várják a rajtot, de az Európában is egyre népszerűbb sport rajongóinak ezúttal sem kell beérniük kizárólag a televíziós közvetítésekkel, sőt, a 2007 óta megszokott egy, illetve tavaly már két londoni meccs helyett idén már hármat rendeznek majd a Wembley Stadionban. Először szeptember 28-án a háromszoros bajnok Oakland Raiders "fogadja" a kétszeres győztes Miami Dolphins együttesét, majd október 26-án az Atlanta Falcons a Detroit Lions gárdájával csap össze, míg november 9-én a 2016-ig "állandó londoni résztvevő" Jacksonville Jaguars az ötszörös bajnok Dallas Cowboysszal játszik.

Nincs magyar

Az elmúlt idényekkel ellentétben jelenleg nincs magyar nemzetiségű játékosa az NFL-nek, ugyanis a Temesváron született Meskó Zoltán szabadügynök. A 28 éves, román állampolgárságú rúgójátékos (punter) 2010-től három éven át a New England Patriots tagja volt, majd az előző szezonban a legutóbb 2009-ben bajnok és a 2011-ben döntős Pittsburgh Steelers, illetve a Cincinnati Bengals együttesét erősítette hosszabb-rövidebb ideig, de jelenleg nincs csapata.

Eljutni Glendale-be!

A 32 csapat célja minden évben változatlan: eljutni az ezúttal február 1-jén sorra kerülő nagydöntőbe, azaz a Super Bowlba, amelyet a mostani idényben az Arizona Cardinals 2006-ban átadott - a Phoenix nyugati részén lévő Glendale-ben található - stadionjában rendeznek.

Az NFL-ben 17 fordulóból áll az alapszakasz, s minden csapat egyszer szabadnapos. Főcsoportonként a 16-16 együttesből a legjobb 6-6 jut a rájátszásba mégpedig úgy, hogy a 4-4 divízió győztese mellett főcsoportonként a két-két legjobb mérlegű gárda lép tovább. A playoff első körében a főcsoportok első és második helyen kiemelt csapatai erőnyerők. A rájátszásban minden párharc egy mérkőzésen dől el, s a jobb helyen playoffba jutott együttes játszhat hazai pályán.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Fico állapota stabil, de továbbra is súlyos
Fico állapota stabil, de továbbra is súlyos
Ismét megműtötték a szlovák kormányfőt.
Gazdaság
Adóbevallás: pár nap múlva lejár a határidő
Egyre többen rendelkeznek adójuk 1+1 százalékáról.
Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban – Debrecenben is
A Vodafone folyamatosan fejleszti hálózatát.
Három réteget hozna helyzetbe a Civil Fórum Debrecen
Másként képzelik el a lakásprogramot.
Orbán Viktor Debrecent hozta fel példaként
Amikor pénzről van szó és gazdaságról van szó, akkor a valóság inkább az együttműködés felé mutat - jegyezte meg a kormányfő.
Ki tartja majd rendben a debreceni uszodákat?
Keresik a megfelelő vállalkozót.
Támogatott tartalom
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
A DV Parking Kft. tájékoztatója.
Síncserére készül a DKV
Síncserére készül a DKV
Nyílt beszerzési eljárás.
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára.
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Minden korosztály otthon érezheti magát