Hirdetés

Reagált a MLSZ a debreceni ankéton elhangzottakra

civishir.hu

2013.12.10. 15:48

Reagált a MLSZ a debreceni ankéton elhangzottakra
A Loki-ultrák vagy megbékélnek a regisztrációval, vagy örökre lemondanak a fociról - így tűnik, ninc

A regisztrációt nem az MLSZ, hanem jogszabály írja elő - írják.

Hirdetés

Amint arról beszámoltunk, a DVSC hétfőn este szurkolói ankétot tartott, melyen szóba került a regisztráció ügye is. Az ultrák - akik a regisztráció miatt bojkottálták a DVSC hazai mérkőzéseit az ősz folyamán - a Loki első emberének, Szima Gábornak a közbenjárását kérték, aki erre ígéretet tett.

Az MLSZ közleményben reagált! Sipos Jenő, a szövetség szóvivője úgy fogalmaz, minden felelős klubvezetőnek tisztában kell lennie azzal, hogy a név szerinti beléptetést nem az MLSZ, hanem a hatályos jogszabály írja elő a stadionok rendjének biztosítása érdekében.

A közelményben továbbá kifejti, a klub feladata és felelőssége e jogszabály alapján, hogy a stadionokba látogatók érdekében hozott törvényt, a nézők személyre szóló beléptetését olyan módon hajtsa végre, hogy azt a mérkőzésre járók szinte észre se vegyék.

Az MLSZ szerint a kluboktól elvárható, hogy tisztességes és jogkövető magatartást tanúsítsanak, hogy a jegy vásárlója mindenből csak annyit érezzen, a korábbiaknál kulturáltabb és mindenki számára biztonságos körülmények között szurkolhat.

A nézők megfelelő kiszolgálása a klub és a szövetség közös érdeke - zárul a közlemény.

A regisztráció november közepén is téma volt Debrecenben, akkor a Lovardában kifejezetten emiatt rendeztek egy szurkolói fórumot.

Szóljon hozzá!

Hirdetés