Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az MLSZ a magyar foci fekélye, oszt jó napot, Debrecen!

| 2013. 11. 15. | 08:59:35
Az ultrák fórumán megoldás nem született, de legalább beszélgettünk, polgármesteri szinten!
Az MLSZ a magyar foci fekélye, oszt jó napot, Debrecen!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Zsúfolásig megtelt a Lovarda kávézója csütörtökön este, amikor a DVSC szurkolói csoportja szervezett fórumot a magyar labdarúgás égető kérdéseiről. A keménymag állt, a "puhák" ültek, velünk szemben illusztris vendégek vártak bevetésre. Kósa, Szima, Róka, Bács, Krecz, Pethe – egy kispályás csapatnyi potentát feszült neki a mintegy kétszáz ultrának, és az elején még izgalmakra is számítottunk. Naivan.

Pethe Tamás drukker – civilben DEHUSZ-főnök – egyszemélyben moderátor, rétor és provokátor olvasta fel a Loki-szurkolók kommünikéjét. Összefoglalva: az MLSZ a kerékkötője a magyar futball fejlődésének, autoriter félidióták gyülekezete, fölöslegesen és bután büntet, a regisztráció nem oldotta meg a problémákat, sőt! Amióta nem jár meccsre a B-közép, azóta csak csökken a nézőszám, tehát nem az ultrák mindennek megrontói, a magyar futball folyamatosan leépül, a színvonal kritikán aluli, a kupacsapataink – köztük a DVSC – idejekorán kizúgtak a nemzetközi porondról, a válogatottunkat pedig agyonverték Bukarestben és Amszterdamban! Csányi Sándor, mi a f@sz van?

Csányi elnök minderre nem válaszolt, mert el sem jött, de még egy vízhordót sem küldött maga helyett, méghozzá az idő rövidségére hivatkozva. Pethe Tamás vitaindító-szurkoló hangsúlyozta, hogy egy hete postázták a meghívót, mindenki döntse el, hogy az idő mire nem elég. Nekünk elég volt, elmentünk, de Budapest messze van Vadkelettől. Kósa Lajos szerint eleve fölösleges volt őket meghívni, "oszt ennyi".

Az MLSZ-vezérkart - néha névvel, néha név nélkül - két órán át alázták. Előbb az derült ki – mert Pethe Tamás felolvasta -, hogy az MLSZ a magyar futball fekélye, majd Kósa Lajos a szervezet maffiaszerű működését sejtette, amikor a TAO-pénzek elosztása és a bíróküldés kapcsán intette óva a hallgatóságot attól, hogy mi, debreceniek nekimenjünk az „OTP által pénzelt hatalmas Csányinak”. Ha Kósának igaza van, akkor a fórumon elhangzottak miatt a következő Loki-bajnokit Kassai vezeti, és már az első percben kiállítja Szakályt és Sidibét. Nem sokkal később Kósa már azzal állt elő, hogy akit a regisztrációs szabály miatt sérelem ér, az keresse meg, ő intézi az ügyvédet, és bíróság elé viszik az MLSZ-t. Pedig nem is az MLSZ hozta a jogszabályt, hanem a parlament, az MLSZ csak rosszul alkalmazza.

Bár konkrétan nem tartozott egyik témához sem, Kósa Lajos kifejtette továbbá, hogy túl sok a légiós az NB I-ben, "oszt ez nem jó", ellenben túl kevés a saját nevelésű játékos, meg Dombit sokkal jobban szeretjük, mint Coulibalyt, mert Tibikének Debrecen és a Loki az élete, Adamo pedig csak egy zsoldos, „oszt jó napot”! Össznépi morgolódás után Kósa Lajos optimizmusán csodálkoztunk el, a polgármester minden, az új stadionnal kapcsolatos, általa felhozott témára – sörcsapolás, virslifőzés, okostelefon-alkalmazás - 20 ezer nézővel példálózott, mert szerény számítása szerint a 20 ezer csak az öt százaléka a Hajdúnánás és Derecske határolta észak-déli stratégiai vonalnak, a Loki-szurkolókkal benépesített területnek.

Képgalériáért kattintson a képre

Erre jött válaszul az egyik ultra meglátása, hogy ma Magyarországon több Barcelona-szurkoló gyerek van, mint Loki-, Diósgyőr-, Fradi-, Újpest-drukker összesen, tehát tenni kéne valamit a magyar futball színvonaláért is, de túl kellemetlen problémát vetett fel, gyorsan túlléptünk rajta. . .

Ha eddig hiányolták volna, Szima Gábor többségi tulajdonos és Róka Géza klubigazgató is ott volt, türelmesen végighallgatták Kósát és az ultrákat, időnként elmondták, hogy a DVSC-t kötik a szabályok, az MLSZ-nek a versenykiírás miatt meg kell felelni, a Loki pedig nem csinál palotaforradalmat, ha tetszik, ha nem. Szima elnök urat egyszer kapta el a hév, amikor Pethe Tamás felhevülten leszarozta a magyar focit, kikérte azt a Loki nevében, és az elmúlt tíz év eredményeit kezdte sorolni, mire a főszurkoló közbevágott, korrektül elnézést kért, majd a szart gyengére finomította. Rókától azt tudtuk meg, hogy mindenkinek szorongatják a tökeit, a klubokét az MLSZ, Csányiékét pedig az UEFA.

A nap kérdését Bács Zoltán lokista – mellékállásban a Debreceni Egyetem gazdasági igazgatója - tette fel: mikor térnek vissza az ultrák a stadionba? Szép volt, direktor úr, nélkülük a Loki-meccs olyan, mint a bika f@sz nélkül (by Garamvölgyi Lajos), tehát a kérdés már a legelejétől kínálta magát. Kivártuk, megkaptuk, de érdemi válasz nélkül maradtunk. Az ultrák szerint az új stadion avatóján talán ott lesznek, ha addig érdemi változást észlelnek, a téli szünet mindenesetre jól jön...

A fényt az alagút végén egyedül Krecz Tibor látja, vagy csak ő ért a szurkolók nyelvén is. Mint leendő stadionmegtöltő városi tanácsnok, jelenleg még stadiontúra-idegenvezető, megnyugtatott mindenkit, Debrecenben 2014 áprilisától új időszámítás kezdődik, az új stadion új perspektívákat kínál, az MLSZ pedig le van ejtve, mert annak a dolgába nem pofázhat bele, akinek UEFA 4-es stadionja van!

A fórumnak egyetlen eredménye az volt, hogy a végén Szima Gábor és az ultrák megállapodtak, a következő összejövetelt belátható időn belül a DVSC rendezi, mert ezzel több éve adós, a fiúk pedig a meccsekkel ellentétben azt nem fogják bojkottálni. Oszt szépen hazamentek a legények...

Cs. Bereczki Attila

További fotók a fórumról itt!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Marozsán kikapott, de 185 ezer dollárral gazdagodott
Marozsán kikapott, de 185 ezer dollárral gazdagodott
A szoboszlói teniszező a negyeddöntőben búcsúzott.
Hirdetés
Hirdetés
Hajdú-Biharban még mindig sok influenzás van
Hajdú-Biharban még mindig sok influenzás van
Hazánkban akut légúti fertőzés tüneteivel 207 900 ember keresett fel orvost.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Letették a logisztikai csarnok alapkövét Ebesen
A cégcsoport érdekeltségein keresztül már Debrecenben is jelen van. Zöld és lakosságbarát.
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Pert nyert a Forbes a Hell cég ellen, azaz le lehet írni a milliárdos tulajdonosok nevét
2019-ben a személyiségi jogok megsértése miatt nyújtottak be keresetet a bíróságra.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés