Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mindenki bőrig ázott, de megérte: kupadöntős a Loki!

| 2010. 04. 13. | 21:52:32
Debrecen – A hangulatát tekintve egy edzőmeccs-jellegű MK-elődöntőn nyert a Loki, és megküzdhet története negyedik elsőségéért a sorozatban. Csak a mérkőzés vége tartogatott némi izgalmat. + Képgaléria!
Mindenki bőrig ázott, de megérte: kupadöntős a Loki!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Herczeg András ezúttal is jól megkeverte a lapjait. Most játszottak azok, akik a Paks ellen kispadra szorultak – nevezetesen Feczesin, Mészáros és Mijadinoszki –, játszott továbbá a sérüléséből felépülő Bodnár, illetve két fiatal, Bódi és Spitzmüller vállára is rakott egy nagy terhet a Loki-mester. A DVSC már a kezdésnél előnyből rajtolt, hiszen az odavágón 1–1-es döntetlent ért el, tehát 0–0-lal is továbbjutott volna.

A fiúk azonban nem játszhattak passzívan, még akkor sem, ha igazi meccshangulata nem volt az összecsapásnak. Hiába, a Magyar Kupának nincs rangja, főleg nem esős időben. Bár a meccsért nem kellett fizetni, meglehetősen kevesen látogattak ki az Oláh Gábor utcai stadionba, még a B-közép is foghíjas volt, a többi szektor meg pláne.

A Loki az első félidőben egyértelműen uralta a játékot, még ha nem is volt sziporkázó a teljesítménye. Agilisan futballozott a két fiatal, Bódi és Spitzmüller, illetve Yannick, aki fejelt egy gyönyörű gólt. Igen, a mezőny legkisebb embere fejesgólt szerzett! Laczkó beadása után remek ütemben robbant be, és mintegy 12 méterről a jobb alsóba bólintott, úgy, hogy Németh kapusnak esélye sem volt. Az első félidőben még volt több Loki-helyzet, és akadt egy Honvéd-lehetőség is, Verpecznek köszönhetően nem lett gól belőle.

A szünet után azt vártuk, hogy a Honvéd mindent egy lapra tesz fel, és veszedelmesen támad, de a lottó ötösre ne így érezzünk rá! Az első félidő forgatókönyve szerint folytatódott a meccs, csak annyi volt a különbség, hogy az eső jobban rákezdett, és mindenki bőrig ázott. Egyébként a Loki ugyanúgy többet támadott, mint szünet előtt, és semmi nem veszélyeztette a továbbjutását. A kósza Honvéd-akciók nem jelentettek annyi veszélyt sem, hogy izgulni kezdjünk.

Amikor már semmi fantáziát nem láttunk a Honvédban, vezetett egy szép támadást, Abraham pedig 16-ról, külsővel kilőtte a jobb alsót (83. perc: 1–1). Hidegzuhany!

Szerencsére két perc sem telt el, amikor egy bal oldali szöglet után Laczkó mindenkit megelőzve fejelt a fővárosi kapuba (85. perc: 2–1). Na, ekkor kezdett emelkedni az adrenalin szint, tudniillik egy Honvéd-gól megpecsételte volna a Loki sorsát. A fiúk szerencsére nem játszottak az idegeinkkel, és kapott gól nélkül játszották le a hajrát. Mindez azt jelentette, hogy a DVSC története során hatodszor jutott be a Magyar Kupa döntőjébe.

Magyar Kupa, elődöntő, visszavágó:
DVSC–Honvéd 2–1 (1–0)
Debrecen, 2500 néző. Vezette: Vad II (Ring, Farkas)
DVSC: Verpecz – Bodnár, Mijadinoszki, Mészáros, Laczkó – Bódi (Czvitkovics 73.), Spitzmüller, Szélesi, Szakály (Coulibaly 60.) – Feczesin, Yannick (Fodor 88.)
Honvéd: Németh – Tavars, Cuerda, Botis, Hajdú – Abass (Bajner 71.), Macko (Moreira 67.), Akassou, Diego – Palásthy (P. Coira 83.), Abraham
Gól: Yannick (34.), Abraham (83.), Laczkó (85.)
Sárga lap: Macko (39.), Palásthy (49.), Akassou (53.), Bodnár (58.), Mészáros (87.), Tavars (90.), Laczkó (91.)

Továbbjutott: a DVSC, 3–2-vel.

Mesterszemmel

Herczeg András: – Hiába volt nálunk az előny, nem akartunk visszaállni. Sajnos 1–0 után nem tudtunk gólt lőni, hogy végképp eldöntsük a továbbjutást, így a végén izgulnunk kellett. Ezzel nincs semmi baj, egy kupameccs akkor jó, ha izgalmas.
Massimo Morales: – Ha az első meccsen szerencsésebbek vagyunk, akkor ma itt több esélyünk lett volna. El kell ismernem, hogy a DVSC jobb csapat, és megérdemelten nyerte meg a párharcot.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Pünkösd: két napig minden nagy élelmiszerbolt zárva tart
Addig várhatóan megrohamozzák az üzleteket az emberek.
A nőgyógyászati és a biotechnológiai üzletág bevételei ugrottak meg
A Richter árbevétele csökkent, nyeresége nőtt.
Rangos díjat vehetett át Debrecen polgármestere
Papp László közös sikernek tartja az elismerést.
Támogatott tartalom
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Minden korosztály otthon érezheti magát
A jövő kórháza az egészséges kórházi dolgozókon múlik
A jövő kórháza az egészséges kórházi dolgozókon múlik
6 millió mozgással töltött perc. Díjat kapott a Debreceni Egyetem Klinikai Központ is.
A Termál Hotel és a Régi Vigadó is megújul
A Termál Hotel és a Régi Vigadó is megújul
Építési vállalkozót keres az Aquaticum Debrecen Kft.
Munkaruhákat vásárolna a debreceni vállalat
Munkaruhákat vásárolna a debreceni vállalat
A DV Parking Kft. beszerzési hirdetménye.