Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hol a csapatunk?

| 2009. 11. 08. | 20:26:49
Debrecen - Egy nagyon korán kapott gólt, egy kiállítást és hét sárgát hozó mérkőzésen a Loki 1-0-ra kikapott Győrben, kétségbe ejtve ezzel a debreceni szurkolókat.
Hol a csapatunk?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A vasárnap arról szólt a Loki labdarúgócsapata számára, hogy a győri bajnokin bebizonyítsa, Magyarországon valóban a legjobb, s ezzel címvédőként határozottan benyújtsa igényét a következő bajnoki címre is. Mindez nagyon nem sikerült…
Pedig a DVSC-nek mindenképpen három pontra kellett „utazni” Győrben, mert a listavezető Videoton kezd eltűnni a debreceniek látóköréből. A győri találkozó monszun-hangulatban, zuhogó esőben kezdődött, várható volt, hogy a csúszós talajon bőven akad majd gólhelyzet. Ennek megfelelően – és a Loki újkori rossz szokásához híven – a vetélytárs már a 19. másodpercben betalált, miután egy lepattanó labdát Pilibaitis 9 méterről a kapuba lőtt (1-0). Óriási védelmi hiba és hideglelős, rémálomszerű kezdés volt ez, amely azt sejtette, a DVSC-nek mindegy, hogy honi ellenfelekkel, vagy a Bajnokok Ligájában játszik, pillanatok alatt képes a semmiből gólt kapni.

A folytatásban csak nehezen ocsúdott fel a debreceni gárda, megpróbált ugyan mezőnyfölényt kiharcolni, de az első félórában valamirevaló helyzetet nem tudott összehozni. Rengeteg volt a pontatlanság Vargáék játékában, nem ment a foci, inkább a kínlódás dominált. A védekező Győrnek ebben az időszakban nem volt nehéz dolga…
Az első félidő hajrájában aztán a Loki fokozta a nyomást, elkezdett tüzelni, a kaput is eltalálta: magyarul a csapat kezdett életjeleket adni. Mindhiába azonban a fölény és a javuló összjáték, gólt nem sikerült elérni, a Győr előnnyel vonulhatott az öltözőbe.

A második félidő Babic brutális belemenésével és piros lapjával kezdődött, a győri hátvéd érthetetlenül durván szállt bele Czvitkovicsba, ezért a játékvezető joggal állította ki. Adott volt tehát az esély: a tíz emberre fogyatkozó Győr nem tűnt verhetetlennek… Rohamozott is a piros-fehér bajnokcsapat, csereként Dudu is beszállt, a pálya pedig – ahogy a szakzsargon mondja – csaknem felborult. Mindhiába: a DVSC be volt oltva gól ellen, egyszerűen képtelen volt igazán találattal kecsegtető szituációt kidolgozni, pedig 25 perccel a vége előtt még a „Nagy Öreg”, mindenki „Kicsije”, Dombi Tibor is pályára lépett.

A véghajrához közeledve nyomott, nyomott a Loki, Rudolf Gergely és Coulibaly is kapura fejelt (a győri kapus mindkétszer védett), Czvitkovics lőtt, ám ezen a napon a debrecenieknek semmi sem sikerült, még emberelőnyben sem tudtak begyömöszölni egyetlen árva gólocskát sem. A vége így vereség lett, és egy szomorú felismerés: a nyár végének BL-be jutó DVSC-csodacsapata már a múlté…

T. Cs. Zs.

Labdarúgó NB I., 14. forduló.
Győr-Debrecen 1-0 (1-0).
ETO-park, 2000 néző. Vezette: Fábián (Varga, Ortó).
Győr: Sztevanovics – Babic, Sztanisics, Fehér Z., Szabó O. – Kiss M. (Nicorec, 78.), Pilibaitis, Józsi, Tokody – Alekszidze (Brnovics 83.), Kink (Dinjar, 46.). Edző: Pintér Attila.
Debrecen: Polekszics – Bodnár (Dudu, 57.), Komlósi, Szélesi, Leandro – Czvitkovics, Kiss Z., Varga J. (Laczkó, 78.), Szakály P. (Dombi, 67.) – Rudolf, Coulibaly. Klubmenedzser: Herczeg András.
Gól: Pilibaitis (1.)
Sárga lap: Sztanisics (66.), Alekszidze (75.), Fehér Z. (85.), Sztevanovics (87.), illetve Bodnár (12.), Coulibaly (78.), Rudolf (84.).
Kiállítva: Babic (46.).

Az állás:

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Háború és béke: telefonon tárgyalt Orbán és Zelenszkij
Háború és béke: telefonon tárgyalt Orbán és Zelenszkij
A kétoldalú konzultációkat folytatni fogják.
Ingyenes lesz a múzeum a berettyóújfaluiaknak
Ingyenes lesz a múzeum a berettyóújfaluiaknak
Több helyi látogató, erősebb kötödés a városhoz.
Gazdaság
Tízmilliós bírságot kapott az UNION
Rendszerszintű hiányosságot állapítottak meg.
Debrecen haszonélvezője a kormány iparosítási politikájának - így a kormánybiztos
Nem véletlen, hogy a Mercedes és a BMW is itt építkezik.
Új típusú képzés üzletembereknek Debrecenben
A tervek szerint szeptemberben induló képzésre előreláthatólag augusztustól lehet majd jelentkezni.
Felújítanak a Hatvan utcán 32 parkolóhelyet
A DV Parking Kft. beszerzési hirdetménye.
Támogatott tartalom
Madarak és fák hónapja Debrecen város kisvasútjával
Madarak és fák hónapja Debrecen város kisvasútjával
Fészekleső túra, madárgyűrűzés, interaktív foglalkozás és erdei túra is lesz.
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Furka Andrea a Richter Érdemérem különdíját kapta. .
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Ismét festmény- és műtárgyárverést tartanak Debrecenben.
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
A Betone kiderítette, elveheti-e az AI az kreatív szakemberek munkáját.