Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hatalmas öngólt rúgott az MLSZ

| 2010. 01. 08. | 10:11:11
Az MLSZ vezetésének különlegesen jó érzéke van ahhoz, hogy lejárassa magát. A szövetség vezetői most éppen egy teljesen érdektelen ügy kapcsán hozták magukat kínos helyzetbe.
Hatalmas öngólt rúgott az MLSZ
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A sztori nem indult túl izgalmasan, a Nemzeti Sport azzal a kéréssel fordul az Országgyűléshez, hogy a 2010-es sportköltségvetést terhelő, a magyarországi Formula-1-es futam egymilliárd forinttal megemelkedett jogdíját ne a sportnak, hanem a kormánynak kelljen viselnie. A megmaradt pénzt kapják meg a sportági szakszövetségek, amelyek a folyamatosan csökkenő támogatásokat kiválóan ki tudnák egészíteni ezzel az összeggel.

Az NS-hez csatlakoztak különféle szövetségek, szervezetek, a lap felajánlotta az MLSZ-nek is, hogy szívesen odaírják a nevét a támogatók közé. Postafordultával jött is a beleegyező válasz, az MLSZ neve pedig ennek megfelelően bekerült a támogatók közé, mígnem ma egy közlemény jelent meg a szövetség honlapján, amely így szólt:

„A szövetség irányítói a leghatározottabban kijelentik és ezúton is tájékoztatják a közvéleményt, hogy a sportnapilapnak a 2010-es sportköltségvetés módosítására indított kampányához sem személyesen, sem testületileg nem csatlakozott senki, aki ilyen és hasonló nagyságrendű ügyekben kompetens, akinek ebben a kérdésben döntési joga lenne."

Az NS lecsapta a magas labdát, bemutatta a hivatalos levelet, amelyet az MLSZ kommunikációs osztályának egyik munkatársától kapott. A levél egyetlen nagyon könnyen értelmezhető mondatot tartalmazott, melynek lényege az volt: a kommunikációs igazgató áldását adta az indítvány támogatására.

Sajnos, mint utólag kiderült, a kommunikációs igazgató nem kompetens "hasonló nagyságrendű" ügyekben. Hogy a kommunikációs igazgató pontosan milyen ügyekben lehet kompetens, ha ebben sem, azt elképzelni sem tudjuk, csak feltételezéseink vannak: a kommunikációs ügyek igazgatása nyilván abból áll, hogy külső kommunikációt igénylő szituációkban az állás betöltőjének fel kell keresnie egy kompetens személyt az MLSZ székházban, megkérdezni, mi a teendő és ennek megfelelően cselekedni. A jelenlegi igazgató önállóan döntött, ezek után nem jósolunk neki nagy jövőt az MLSZ-ben.

Az MLSZ-közleményben az is benne foglaltatik, hogy a szövetség semmiféle nyílt vagy burkolt politikai színezetű kezdeményezéshez nem adja nevét. Mi inkább arra tippelnénk, hogy nem akart az ellen a kormány ellen fellépni, amellyel igen jó kapcsolatot ápolt a közelmúltban.

Akárhogy is, ennél rosszabbul nem jöhetett volna ki a testület ebből a helyzetből, a vezérkarnak sikerült újabb jókora öngólt lőnie. A jelek szerint kommunikációs igazgatóra semmi szükség az MLSZ-nél, ezt a feladatot alkalmasint ellátja maga az elnök (mint ahogy a többi kompetenciát igénylő feladatot is), egy kommunikációs stratéga, vagy egy ésszerű lépésekért felelős személy ellenben elkelne a szövetségben.

www.samsungsport.hu

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Tízmilliós bírságot kapott az UNION
Rendszerszintű hiányosságot állapítottak meg.
Debrecen haszonélvezője a kormány iparosítási politikájának - így a kormánybiztos
Nem véletlen, hogy a Mercedes és a BMW is itt építkezik.
Új típusú képzés üzletembereknek Debrecenben
A tervek szerint szeptemberben induló képzésre előreláthatólag augusztustól lehet majd jelentkezni.
Felújítanak a Hatvan utcán 32 parkolóhelyet
A DV Parking Kft. beszerzési hirdetménye.
Támogatott tartalom
Madarak és fák hónapja Debrecen város kisvasútjával
Madarak és fák hónapja Debrecen város kisvasútjával
Fészekleső túra, madárgyűrűzés, interaktív foglalkozás és erdei túra is lesz.
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Furka Andrea a Richter Érdemérem különdíját kapta. .
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Ismét festmény- és műtárgyárverést tartanak Debrecenben.
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
A Betone kiderítette, elveheti-e az AI az kreatív szakemberek munkáját.