Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Erre a vereségre büszkék vagyunk!

| 2009. 10. 20. | 22:20:52
Budapest - Három gólt lőtt a Loki a Fiorentinának, de ez sem volt elég a pontszerzéshez  A DVSC parádésan futballozott, és játék képe alapján rászolgált volna az egy pontra. Szép volt, fiúk! + Képgaléria!
Erre a vereségre büszkék vagyunk!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A DVSC az olasz sztárgárdát, a Fiorentinát látja vendégül "idegenben", a budapesti nemzeti arénában, a Puskás Ferenc-stadionban. A debreceni népvándorlás ezúttal is fergeteges hangulattal párosult, az úton végig zúgott a Hajrá, Debrecen!, és aki nem csatlakozott be, az vélhetően eltévedt az M3-ason.

A Loki elméletileg a leggyengébb ellenfelével találkozik a csoportjánból, és ez mindenképpen bizakodásra ad okot, mindössze az elfogyasztott alkohol függvénye, hogy döntetlenre vagy esetleg győzelemre is jó lehet a debreceni alakulat. - a szurkolók többsége szerint. Természetesen azért minden Loki-drukker tisztában van azzal, hogy a papírforma ezúttal sem mellettünk szól, de láttunk már olyat, hogy kis csapat borsot tört a góliátok orra alá. Mert a remény hal meg utoljára...

Bajnokok Ligája, E csoport, 3. forduló:
DVSC–Fiorentina 3–4 (2–4)
Puskás Ferenc Stadion, 42 ezer néző, vezette.: Thomson (skót)
Debrecen: Polekszics – Bodnár, Komlósi, Mészáros N. (Szélesi (30.), Leandro – Czvitkovics, Kiss Z. (Laczkó, 87.), Varga J., Szakály P. (Dombi 57.) – Coulibaly, Rudolf. Klubmenedzser: Herczeg András
Fiorentina: Frey – Comotto, Gamberini, Dainelli (Natale 56.), Pasqual – C. Zanetti (Montolivo 52.), Donadel – Santana (Jörgensen 68.) , Mutu, Vargas – Gilardino. Vezetőedző: Cesare Prandelli.
Gól: Czvitkovics (2.), Rudolf (28.), Coulibaly (88.), illetve Mutu (6., 20.), Gilardino (10.), Santana (37.)
Sárga lap: Donadel (16.), Bodnár (81.)

A Puskás-stadionból jelentjük!

A hangulat fergeteges, méltó a Bajnokok Ligája nagyságához! - így indította útjára a labdát a skót bíró.

2. perc: parádés kezdés! Már az első akciójából gólt ért el a Loki: Varga József balról adott be, a hosszó oldalon érkezett Czvitkovics, aki kapásból, öt méterről a kapuba vágta a labdát. (1-0)

6. perc: sajnios nem sokáig tartott az örömünk, mert Adrian Mutu, akitől egyébként is nagyon féltünk, kiegyenlített. (1-1)

10. perc: Czvitkovics góljával meghúztunk az oroszlán bajszát, és ez sokba került. Előbb Vargas lőtt bődületes kapufát, majd egy "kispályás" akció végén Gilardino talált be. Nem sokkal később egyelíthetett volna a Loki, de Coulibaly ígéretes helyzetből jobb kapufa mellé lőtt. (1-2)

20. perc: igazán élvezetes a meccs, köszönhetően annak, hogy a DVSC abszolút támadólag lép fel. Le a kalappal a fiúk előtt! Amikor ezt leírtuk, jött Gilardino és Mutu, és máris lelombozódtunk. Az olasz csatár remekül játszott vissza Mutuhoz, aki futtábüól 18 méterről bombázott Polekszics kapujába. (1-3)

30. perc: az első 30 percet summázva: a nagy rohanásból egyértelműen a Fiorentina jött ki jobban. Eddig csak a tévében láttuk, hogy Mutu és Gilardino világklasszis futballista, most pedig a bőrünkön is megtapasztaltuk. A DVSC-t éppen ezért dicséret illeti, mert őszinte futballal próbál méltó ellenfele lenni az olasz sztárcsapatnak. Sőt! Rudolf Gergely akkora gólt rúgott szépítés gyanánt, hogy azt még Firenzében is sokáig megemlegetik. A Loki-csatár a tizenhatos bal oldaláról, éles szögből lőtte ki a hosszú felsőt, káprázatos gól volt!!!(2-3)

37. perc: amikor már kezdtünk vérszemet kapni, jött Santana, és kihasználva egy védelmi megingást, 16 méterről jobb alsóba helyezett. (2-4).

45. perc: két gólt lőttünk a Fiorentinának egy félidő alatt, mégis keserű a szánk íze. A Loki igazán jól játszik, csak éppen egy világklasszis játékosokat felvonultató csapat az ellenfele, mely minden védelmi megingást kíméletlenül büntet. Szünet.

50. perc: a Loki ugyanabban a harcmodorban folytatja, ahogy az első játékrészben abbahagyta, azaz bátran vállalja a támadások lehetőségét. Ez elismersét vált ki a közönség soraiban.

60. perc: az elmúlt 10 perc alatt nem forogtak veszélyben a kapuk, és ez azért említésre méltó, mert ilyen hosszú időszak nem telt el izgalmas esemény nélkül. Most a középpályán birkóznak a felek, keresik egymáson a fogást a fiúk.

70. perc: többet  van a labda a Lokinál, védekezésre kényszerül a Fiorentina! Helyzetbe ugyan nem kerülnek a debreceniek, de nagyon jó látni, hogy helyenként mezőnyben igazán szép megoldásokra is képesek.

80. perc: továbbra is a Loki próbálkozik, a firenzeiek pedig meglehetősen passzívak, úgy tűnik, mintha már a meccs végét várnák. A 76. percben egy Coulibaly-lövés nyomán hördült fel több mint negyvenezer magyar a stadionban, de a labda csak az oldalhálót érintette.

82. perc: Coulibaly lábában volt a harmadik Loki-gól, de 10 méterről gyengén lőtt, miután senkitől sem zavartatva vezethette kapura a labdát, a kifutó Frey pedig védeni tudott.

88. perc: Coulibaly jóvá tette a hibáját: Bodnár jobb oldali beadására remek ütemben robbant be, és védhetetlenül fejelt 6 méterről Frey kapujába. Tombol a közönség! (3-4)

90. perc: a végén hatalmasat küzdött a Loki az egyenlítésért, abszolút beszorította az olasz együttest, de próbálkozásait nem kísérte szerencse.

A DVSC előtt le a kalappal! A csapat végig egyenrangú partnere volt az olasz sztárgárdának! Erre a vereségre büszke lehet mindenki, akiben piros-fehér szív dobog! Köszönjük, lokisták!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Miskolc az egyetlen nagyváros, ahol biztosan új polgármester lesz
Mégpedig az egyetlen százezer fősnél nagyobb város.
Gazdaság
Új típusú képzés üzletembereknek Debrecenben
A tervek szerint szeptemberben induló képzésre előreláthatólag augusztustól lehet majd jelentkezni.
Felújítanak a Hatvan utcán 32 parkolóhelyet
A DV Parking Kft. beszerzési hirdetménye.
Támogatott tartalom
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Furka Andrea a Richter Érdemérem különdíját kapta. .
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Ismét festmény- és műtárgyárverést tartanak Debrecenben.
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
A Betone kiderítette, elveheti-e az AI az kreatív szakemberek munkáját.