Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vigyázat, nem csalnak a bírók!

| 2010. 06. 02. | 16:27:16
Debrecen – A nyári szünet előtt érdemes mérleget vonni a DVSC csapatbajnoki teljesítményéből. Deél István vezetőedző nyeregben érezheti magát, hiszen háromból három meccset behúztak a fiúk. Mi azért megpróbáltunk kellemetlenkedni vele. Civishír-interjú
Vigyázat, nem csalnak a bírók!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

– A DVSC mindhárom ellenfelét, a Vasast, a Koszovót és a Galántát is legyőzve vezeti a B csoportot a BoxingOne ligában. Mondja, mivel nem elégedett?
– Most semmi olyan nem jut eszembe. Remek meccseket vívtunk és mindegyiket megnyertük, ez valahogy jó érzésekkel tölt el. Csak dicsérni tudok.

– Akkor halljuk!
– A mieinket a létező minden fórumon méltattam már, most megragadom az alkalmat, és megdicsérem a vendégbunyósainkat. Varga Miklósról régóta tudjuk, hogy kiváló bokszoló. Már az ő puszta jelenléte is tartást ad a többieknek, igazán nagy sportember. Görbics Gábor előtt is megemelem a kalapom, maximálisan elégedett vagyok vele, még Bacskai ellen is megállta a helyét. A galántai segítségül hívott Tóth József nélkül sem állnánk százszázalékosan a B csoportban, tehát neki is jár a köszönet.

– Úgy tűnik, mintha a felső súlyokban kevésbé lenne izmos a csapat, mint alul.
– Ezt nem lehet cáfolni, ez tény. Nehéz minden súlycsoportban Kalucza vagy Varga szintű bunyósokat felvonultatni. Összességében azért nem lehetünk gyengék, ha a csoportküzdelmek félidejében 100 százalékos teljesítménnyel állunk az élen.

– Terveznek erősítést?
– Későbbre elképzelhetőnek tartom, de egyelőre nincs ilyen szándék napirenden. Azért ne feledjük, hogy középsúlytól felfelé is magyar bajnokok és magyar bajnoki ezüst-, illetve bronzérmesek alkotják a csapatot, tehát nem tegnap szedtük össze őket a buszmegállóból. Súlycsoportjában Móna Imre, Szél Tamás és Deél Szabolcs egyaránt a legjobbak közé tartozik. Kétségtelen, Szellő Imre és Darmos József egyelőre jobb, de ne feledjük, hogy a mi fiaink fejlődésre ítéltettek, tehát övék a jövő. A BoxingOne a fiataloknak is ad lehetőséget a bizonyításra, a fejlődésre, ezért nagyszerű ez a liga.

– Címvédők, listavezetők, furcsa lenne, ha rosszat mondana róla.

– Én minden lehetőségnek nagyon örülök, amikor a fiúk szorítóba léphetnek. Akik jártasak a bokszban, tudják, hogy ma már nagyon kevés a meccs, mert a versenyrendezéshez szükséges anyagiakat kevesen képesek előteremteni az országban. Emiatt a fiatal korosztály csak nagyon ritkán lép a kötelek közé tétmérkőzésen, így a fejlődést elősegítő tapasztalatszerzés nehezen, nyögvenyelősen megy. A BoxingOne liga éppen arra hivatott, hogy betöltse ezt az űrt. Le a kalappal a szervezők előtt! És le a kalappal a bírók előtt, mert igazán korrekt módon pontoznak!

– Jó, hogy említi! A nagy csalásokhoz szokott bokszrajongónak tényleg feltűnt, hogy a BoxingOne-meccseken nincs balhé. Odáig fajul a boksz, hogy most már a bírókat sem lehet szidni?
– Értem a viccet, illetve nem ez nem vicc, hanem komoly. Én nem tapasztaltam bíró részrehajlást ebben a kiírásban, és a tavalyiban sem sokat. Nem az én tisztem minősíteni a bírókat, de ha már nálam a szó, akkor elmondom, hogy abszolút elégedett vagyok a pontozással. Ha gyengébbek voltunk, akkor kikaptunk, ha jobbak, akkor nyertünk. Ez így tiszta, kérem szépen!

– Nehéz lesz megszokni ezt a nagy korrektséget!
– Sikerülni fog! Ez a tisztaság nem csak a csapatbajnokság, hanem az egész ökölvívás javát szolgálja. Csak így tovább!

Cs. Bereczki Attila

A BoxingONE liga csoportküzdelmének első köre véget ért, a ringcsaták augusztusban folytatódnak. A DVSC a B csoportban idegenben küzd a Koszovóval és a Vasassal, majd fogadja a Galántát. A liga hivatalos oldala: www.boxingone.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hortobágyi csikósok csergettek a Tour de Hongrie mezőnyének
Hortobágyi csikósok csergettek a Tour de Hongrie mezőnyének
Hatalmas bukás a hajdúszoboszlói befutón.
Gazdaság
Tízmilliós bírságot kapott az UNION
Rendszerszintű hiányosságot állapítottak meg.
Debrecen haszonélvezője a kormány iparosítási politikájának - így a kormánybiztos
Nem véletlen, hogy a Mercedes és a BMW is itt építkezik.
Új típusú képzés üzletembereknek Debrecenben
A tervek szerint szeptemberben induló képzésre előreláthatólag augusztustól lehet majd jelentkezni.
Felújítanak a Hatvan utcán 32 parkolóhelyet
A DV Parking Kft. beszerzési hirdetménye.
Támogatott tartalom
Madarak és fák hónapja Debrecen város kisvasútjával
Madarak és fák hónapja Debrecen város kisvasútjával
Fészekleső túra, madárgyűrűzés, interaktív foglalkozás és erdei túra is lesz.
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Furka Andrea a Richter Érdemérem különdíját kapta. .
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Ismét festmény- és műtárgyárverést tartanak Debrecenben.
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
A Betone kiderítette, elveheti-e az AI az kreatív szakemberek munkáját.