Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ászai nélkül vívja meg a felvidéki csatát a DVSC

| 2010. 05. 28. | 12:33:45
Debrecen – Galántán folytatódik a BoxingONE liga, méghozzá a veretlenek csatájával: a felvidéki K.O. Galanta az idei kiírásban veretlen, ráadásul címvédőként induló DVSC csapatát látja vendégül.
Ászai nélkül vívja meg a felvidéki csatát a DVSC
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mindkét alakulat nagyszerűen kezdte az idei kiírást. Az újonc galántaiak Koszovóban vendégszerepeltek, ahol nagy csatában diadalmaskodtak. A DVSC eddig kétszer bokszolt a mostani bajnokságban, mindkét alkalommal hazai pályán, és legyőzte a Vasas-KSC csapatát, valamint Koszovó legjobbjait is.

Az előjelek tehát adottak egy nagy mérkőzéshez, de a hajdúságiak nem csak az idegenbeli fellépés miatt vannak hátrányban, hanem azért is, mert két legjobbjuk, Kalucza Norbert és Varga Miklós is – a válogatottsággal járó kötelezettségük miatt – hiányozni fog a Galántára utazó keretből. Deél István csapata ennek ellenére a győzelem reményében vág neki a BoxingONE mérkőzésnek.

– Bízunk Varga és Kalucza eredményes helyettesítésében, de azt tudni kell, hogy ilyen klasszisokat nem lehet csak úgy pótolni. – fogalmazott Deél mester. – Soha nem bokszoltunk még a Galánta ellen, így egyszerűen nem tudom, hogy milyen erőt képviselni. Bármi lesz, mi győzni szeretnénk, legyen az ellenfél bármilyen erős is.”

A debreceni edző a csapatösszeállítással kapcsolatban nem ment bele a részletekbe, azt viszont elárulta, hogy némely bokszolója nem abban a súlykategóriában küzd, ahol legutóbb. Találgatás ugyan, ám valószínűleg nem tévedünk akkor, ha azt gondoljuk, hogy például Török János 64 kg helyett újra 60 kg-ban fog szorítóba lépni. Török helyén meg a legutóbb 69 kg-ban szereplő Görbics Gábor kaphat lehetőséget, hiszen ő is inkább alacsonyabb súlyban érzi otthonosan magát. A három legmagasabb súlyban (75, 81 és 91 kg) Móna Imre, Széll Tamás és Deél Szabolcs helye pedig mindig biztos a DVSC csapatában.

Deél István után természetesen megkerestük a galántai csapat vezetőedzőjét, az ismert profi ökölvívó Kovács Tamást is. A szakember – ellentétben a hajdúsági mesterrel - jól ismeri az ellenfelet.

„Nagyon jó mérkőzésekre van kilátás! Amikor még Nagy Zolival együtt dolgoztunk a BoxingONE ligában, akkor bokszoltunk Debrecenben, így elsőkézből származó információim vannak az ellenfélről. Szerintem eléggé kétesélyes a szombati mérkőzés, semmi nincs előre lefutva” – fogalmazott Kovács, aki nevetve folytatta: „Őszintén örülünk, hogy Kalucza és Varga nem lép ringbe a Debrecen színeiben, mert az ellenfél két legjobbjának hiánya egész egyszerűen nem érinthet rosszul bennünket. Az győz majd szombaton, aki jobb napot fog ki, mert sok súlyban kétesélyes a küzdelem!”

„Tomi Kid” elmondta, hogy nem tervez változtatást a Koszovóban győztes csapatán, ám 75 kg-ban mégis képzelhető, hogy egy Ausztriából érkező légiós kap lehetőséget, hiszen Móna Imre személyében a DVSC-nek egy kimagasló klasszis áll a rendelkezésére.

A KO Galánta – DVSC mérkőzést szombat este 19 órától a galántai parkban, a helyi kastély udvarában, szabadég alatt rendezik, méghozzá a szervezők reményei alapján több ezer ember előtt.

A BoxingONE Championship hivatalos weblapja a www.boxingone.com címen érhető el, ahol a friss hírek mellett, fotógalériák, videók és versenynaptár várja az amatőr ökölvívás szerelmeseit.

(Boxingone.com)

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hortobágyi csikósok csergettek a Tour de Hongrie mezőnyének
Hortobágyi csikósok csergettek a Tour de Hongrie mezőnyének
Hatalmas bukás a hajdúszoboszlói befutón.
Gazdaság
Tízmilliós bírságot kapott az UNION
Rendszerszintű hiányosságot állapítottak meg.
Debrecen haszonélvezője a kormány iparosítási politikájának - így a kormánybiztos
Nem véletlen, hogy a Mercedes és a BMW is itt építkezik.
Új típusú képzés üzletembereknek Debrecenben
A tervek szerint szeptemberben induló képzésre előreláthatólag augusztustól lehet majd jelentkezni.
Felújítanak a Hatvan utcán 32 parkolóhelyet
A DV Parking Kft. beszerzési hirdetménye.
Támogatott tartalom
Madarak és fák hónapja Debrecen város kisvasútjával
Madarak és fák hónapja Debrecen város kisvasútjával
Fészekleső túra, madárgyűrűzés, interaktív foglalkozás és erdei túra is lesz.
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Furka Andrea a Richter Érdemérem különdíját kapta. .
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Ismét festmény- és műtárgyárverést tartanak Debrecenben.
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
A Betone kiderítette, elveheti-e az AI az kreatív szakemberek munkáját.