Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Plaza mint bokszaréna fogadja a látogatókat

| 2010. 01. 16. | 12:23:53
Debrecen – Jelentős naphoz érkezett a DVSC ökölvívócsapata, mely a cseh Prostejov együttesével meccsel a közép-európai bokszliga elődöntőjében. Szombaton este hattól zúgjon a Hajrá, Debrecen!
A Plaza mint bokszaréna fogadja a látogatókat
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szombaton 18 órától BoxingONE Liga elődöntőjében Deél István és Rácsai András edzők együttese együttese a Debrecen Plaza közepén felállított szorítóban fogadja ellenfelét, a jó erőkből álló cseh Prostejovot.

A nemzetközi csapatbajnoki ligáról annyit érdemes tudni, hogy ökölvívás népszerűsítése érdekében jött létre, egyszersmind fellépési lehetőséget adva a régió amatőr bunyósainak. A versenysorozat formai megnyilvánulása a vacsorával egybekötött, üzleti ügyfélkörnek szervezett körasztalos „Prémium-gáláktól” az utca emberének szóló, izgalmakban bővelkedő ingyenes rendezvényekig terjed. Utóbbi kategóriába illeszkedik a DVSC által szervezett szombati meccs: a Debrecen Plazába a belépés ingyenes!

Ami pedig a „szakmát” illeti, a debreceniek egy remekre sikeredett magyar egyéni bajnokság után lépnek ismét a kötelek közé, és bár a csehek igencsak jó erőket vonultatnak fel, a cél a győzelem. A jó szereplés érdekében Deél István az ünnepek alatt is dolgoztatta a srácokat.

A BoxingONE liga szabályai értelmében egy bajnoki találkozó hat felnőtt és egy ifjúsági ringcsatából áll. A felnőttek az 57 kg, 60 kg, 64 kg, 69 kg, 75 kg, 81 kg és 91 kg-os súlycsoportokban csapnak össze, míg a „kicsi” meccsről közösen állapodnak meg a felek.

Az 57 kilogrammban az a Kalucza Norbert képviseli a DVSC-t, aki szomorúan tért haza a kecskeméti országos bajnokságról, mivel lemaradt az aranyéremről. Megbízható forrásunk szerint részrehajló bíráskodásnak esett áldozatául, így a düh is dolgozik benne, amikor a 2010-es nagy eseményekre készül. Rögtön itt az első lehetőség a bizonyításra, kíváncsian várjuk, mire lesz képes az olimpikonunk a kecskeméti trauma után.

Egy súllyal fentebb, a 60 kilóban az újdonsült felnőtt magyar bajnoki ezüstérmes, Török János meccsel, míg a 64 kilogrammban egy vendégbunyós, Kertész Henrik lép a szorítóba. A technikai virtuóz jelenleg a másik debreceni bokszklub, a DTE tagja, de az ökölvívás nagyon jól tudják, hogy néhány éve mint a DVSC első számú bunyósa aratta a babérokat, és nem nosztalgiázni száll be a régi csapatába, hanem győzelemmel szeretné segíteni azt.

A DVSC honlapja szerint a 69 kilóban a bőség zavarával küzdenek a cívisek: vagy az igen technikás Szabó Ervin, vagy a feltörekvő tehetség, Nagy Péter jut szerephez. Középsúlyban (75 kg) nincs vita: a felnőtt magyar bajnoki címet pályafutása során először Móna Imre lesz a hazaiak embere. A nagyobb súlyúak között is két magyar bajnoki dobogóst vonultat fel a hajdúsági gárda: félnehézsúlyban (81 kg) Széll Tamás, nehézsúlyban (91 kg) pedig Deél Szabolcsot küldi csatába Deél István vezetőedző.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Mihalik András Debrecenben marad
Mihalik András Debrecenben marad
Hosszabbított a jégkorongozó.
Gazdaság
Új típusú képzés üzletembereknek Debrecenben
A tervek szerint szeptemberben induló képzésre előreláthatólag augusztustól lehet majd jelentkezni.
Felújítanak a Hatvan utcán 32 parkolóhelyet
A DV Parking Kft. beszerzési hirdetménye.
Támogatott tartalom
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Furka Andrea a Richter Érdemérem különdíját kapta. .
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Ismét festmény- és műtárgyárverést tartanak Debrecenben.
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
A Betone kiderítette, elveheti-e az AI az kreatív szakemberek munkáját.