Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Dollármilliomosok jönnek Debrecenbe

| 2012. 04. 24. | 20:01:30
Debrecen – Másfél évvel ezelőtt, 2010 októberében szinte minden, a kosárlabda iránt kicsit is érdeklődő ember megtanulhatta a Besiktas nevét, amikor két évre, négymillió dollárért szerződtette az egykori NBA MVP-t, Allen Iversont.
Dollármilliomosok jönnek Debrecenbe
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezen hétvégén rendezik Debrecenben az EuroChallenge négyes döntőjét, melyen a szolnokiak mellett a török Besiktas Milangaz, a francia Elan Chalon és az orosz Triumph Ljuberci vesz részt. A Szolnoki Olaj kosárlabdacsapata „söpréssel”, három meccsen aratott három győzelemmel jutott túl a bajnoki negyeddöntőben a Kecskemét együttesén, így várhatja elődöntős ellenfelét, az Albacompot. Bizony kell a jó forma, hiszen a hét végén, pontosabban pénteken a Főnixben a török Besiktasszal csapnak össze Báderék. Az isztambuli gárda nem akármilyen egylet az európai kosaras porondon. A molcsapat.hu bloggere által megismerhetjük a magyar bajnokiak neves riválisát.

Iversont szerződtették

Másfél évvel ezelőtt, 2010 októberében szinte minden, a kosárlabda iránt kicsit is érdeklődő ember megtanulhatta a Besiktas nevét, amikor két évre, négymillió dollárért szerződtette az egykori NBA MVP-t (az amerikai kosárlabda-bajnokság legértékesebb játékosának megválasztott), Allen Iversont. Az egykori sztárkosaras aztán nem repítette Európa csúcsára a török együttest, hiszen alig két hónapot játszott a csapatban, majd sérülésre hivatkozva hazatért az Egyesült Államokba. Ez azonban nem törte le a törökök kedvét, hiszen a következő évadra évi ötmillió dollárért (több mint egy milliárd forintért) igazolták volna le a New Jersey Nets All-Star játékosát, Deron Williamst. Azonban hiába állapodtak meg a játékossal, Williams visszatért az Államokba, azóta se látták Európában.

Érkezett Arroyo

Helyette azonban leigazolták a korábban öt NBA sztárcsapatban is szerepet kapó Puerto Ricó-i Carlos Arroyót, ami jelen állás szerint jó befektetésnek bizonyult. Vele sikerült a Bersiktasnak az, ami korábban soha, megnyerték a Török Kupát. A több mint 600 NBA meccsen szerepelt játékos hosszabb ideig sérült volt, de az EuroChallenge négyes döntőjére felépült.

Négy amerikaival jönnek

A besiktas a bajnokságban jelenleg a harmadik helyen áll, 21 győzelme mellett hétszer hagyte el vesztesen a pályát. Az együttesben a török játékosok mellett egy szerb és egy brit kosaras is található, de a csapat fazonját elsősorban a négy amerikai légiósa adja meg. Közülük az idei szezonban a brit Pops Mensah-Bonsu a legeredményesebb 18.3 pontos átlaggal.

Nem kell megijedni!

Azonban hiába a veretes névsor, a szolnokiaknak nem kell megijedniük, hiszen már eddig is számos bravúrt értek el, és a sorozat eddigi nyolc hazai meccse közül hetet megnyertek, legyőzve többek között az esélyesebbnek tartott német Telekom Basketset és a lett Ventspils együttesét is. Báder Márton a csapat talán legrutinosabb tagja egy rádióinterjúban úgy fogalmazott, nem véletlen, hogy ide eljutottak, és tisztában vannak vele, milyen taktikával tudnak meglepetést szerezni a dollármilliókból gazdálkodó törökök ellen. Az erőcsatár szerint eddigi szereplésük a szív és az akarat diadala volt, de nem elégszenek meg ennyivel szeretnének örömet szerezni Szolnoknak, és egész Magyarországnak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Még sosem állt ilyen jól a szoboszlói teniszező
Még sosem állt ilyen jól a szoboszlói teniszező
Marozsán Fábián egy helyet lépett előre.
Gazdaság
Nagy Márton: szükség van a kínai kapcsolatokra
Azt mondta, erősíteni kell a két ország közötti együttműködést.
Tervezhetik a debreceni óriás kamionparkolót
Az egyik cég négyszer annyit kért volna a munkáért, mint a nyertes.
Támogatott tartalom
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Furka Andrea a Richter Érdemérem különdíját kapta. .
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Ismét festmény- és műtárgyárverést tartanak Debrecenben.
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
A Betone kiderítette, elveheti-e az AI az kreatív szakemberek munkáját.