Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szétvertük Mexikót

| 2009. 12. 14. | 23:57:02
Debrecen – Kezdenek egyre inkább kirajzolódni az erőviszonyok a debreceni jégkorong-világbajnokságon. Úgy tűnik, az előzetes várakozásnak megfelelően Nagy-Britannia és Magyarország csatázik majd a feljutást jelentő első helyért.
Szétvertük Mexikót
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A második versenynap rangadóval indult, a nyitányon egyaránt gólzáporos győzelmet arató Nagy-Britannia és Dél-Korea csapott össze. A találkozó remek iramú, férfias és színvonalas párharcot hozott, amelyen a rendkívül motivált koreaiak szerezték meg a vezetést, amikor Yong Ho Choi a 8. percben kihasznált egy emberelőnyt.

Az ázsiaiak góljára egy gyönyörű akció végén a 17. percben Lachowitz válaszolt, így 1-1-gyel zárult az első harmad. A második etapban fordítottak a szervezetten és gyorsan játszót britek, Mathew Davies duplájával, illetve Farmer és Bowie találataival 5-1-es előnyhöz jutottak. Az utolsó harmadban is Nagy-Britannia válogatottja dominált, a vége 7-1 lett Peter Russell együttese javára. Jun Hyung Cho, a dél-koreaiak edzője így értékelt: - A remek első harmad után a karakterisztikánk, fizikai adottságaink miatt már annyira könnyen lőttek gólt a britek, hogy ez megtörte a fiatal csapatunkat – nyilatkozta a mester. Won Seang Lee, az ázsiaiak legjobbja szerint ha egy harmadból állt volna a meccs, akkor akár nyerhettek is volna, azonban ezután felőrölte őket az ellenfél. Ezzel együtt szerdán a magyarok ellen győzelemre törnek, s a játékos azt mondta, akkor esélyük lehet akár a feljutásra is. Ehhez nyilván a magyaroknak is lesz egy-két szavuk…

Azoknak a magyaroknak, akik a második napon Mexikóval mérkőztek, de nem akadt sok problémájuk: már az első harmad után 10-0-ra vezettek (gólszerzők: Orbán 2, Virág 2, Hardi, Pavuk, Nemes, Bartalis, Németh, Tóth A.), és végül könnyed játékkal – szinte számolatlanul ütve a gólokat - 28-0-ra nyertek. J. P. MacCallum, a magyar szövetségi edző érthetően nem panaszkodott: - Ez a meccs iskolapéldája volt annak, mekkora szakadék lehet két csapat közt. Mindent meg fogunk tenni a továbbiakban is, hogy feljussunk – ígérte a magyarok mestere.

Ezt megelőzően, a hétfői nap második meccsén sem volt vita, a spanyol válogatott 12-1-re verte Kínát, bizonyítva, hogy az első napi vereségnél többre érdemes. A gárda legjobbja, Munoz szerint csapata 100 százalékos teljesítményt nyújtott, öröm volt játék. - Fantasztikus ez a vb, nagyon jó éreztem magam a jégen – mondta az együttesének legjobbjának választott hokis.
A vb-n kedden szünnap következik, szerdán pedig a Kína-Mexikó (13 óra), a Nagy-Britannia-Spanyolország (16.30) és a Magyarország-Dél-Korea mérkőzésekkel folytatódik a viadal a Főnixben. A belépés továbbra is díjtalan!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Miskolc az egyetlen nagyváros, ahol biztosan új polgármester lesz
Mégpedig az egyetlen százezer fősnél nagyobb város.
Gazdaság
Új típusú képzés üzletembereknek Debrecenben
A tervek szerint szeptemberben induló képzésre előreláthatólag augusztustól lehet majd jelentkezni.
Felújítanak a Hatvan utcán 32 parkolóhelyet
A DV Parking Kft. beszerzési hirdetménye.
Támogatott tartalom
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Furka Andrea a Richter Érdemérem különdíját kapta. .
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Ismét festmény- és műtárgyárverést tartanak Debrecenben.
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
A Betone kiderítette, elveheti-e az AI az kreatív szakemberek munkáját.