Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Razovék ideje lejárt, jöjjenek a fiatalok!

| 2010. 08. 31. | 12:49:32
Debrecen – Drasztikus fiatalításba kezdtek a debreceni jégkorongozók. György József edző szerint nincs más választás, mert olyan bajnokság következik, melyben az öregeket „élve megeszik, bedarálják”.
Razovék ideje lejárt, jöjjenek a fiatalok!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Augusztus utolsó napján megkezdődik a verejtékes munka a Debreceni Hokiklub felnőtt gárdájánál, hogy az októberi bajnoki rajtra ütőképes csapattá formálódjon a társaság. Szinte rá sem ismer majd a csapatra a közönség a bajnoki nyitányon, hiszen a régiek közül alig maradnak. Akik felett eljárt az idő, „nyugdíjba” mennek, vagy megbékélnek a sanyarú helyzettel, a kevesebb játéklehetőséggel. Igor Razov, a debreceni jégkorongozás ikonja a régi érdemeire való tekintettel marad, de György József szerint neki már nem nagyon kéne erőlteni a játékot. A fiatalítás szükségességét egyébiránt tavasszal – az elmúlt évek aranyhalmozása fényében – kudarcot jelentő bronzérem is jelezte.

 


Igor Razovnak harminc évvel fiatalabbakkal kell megküzdenie a csapatba kerülésért!

– Az OB I/B-ben új szelek fújnak, hiszen összevonták a juniorbajnoksággal, ami azt jelenti, hogy a tavalyi mezőny négy csikócsapattal bővül. Az alapszakaszban együtt küzdünk, utána szétválunk, és játszunk még egy kört külön is. A Budapest Stars, a Dunaújváros, az Újpest és a belgrádi Crvena Zvezda ellen csak úgy tudunk partiban lenni, ha jelentősen átalakítjuk a keretet, de az OB I/B bajnoka, a Szeged is tovább erősödött, miután egyesült a Szabadkával. A juniorkorú játékosaink közül hatan-heten tartanak már ott, hogy a felnőttek között bevethetők, továbbá a miskolci élvonalbeli csapatból kimaradó ifjakkal szeretnénk még erősíteni. Az OB I/B-ben olyan lesz az iram, hogy az öregeket élve megeszik, bedarálják a fiatalok – indokolt György József játékosedző.

 

A fiatalítás egyik áldozata Molnár Zsolt, aki húsz évet húzott le a DHK-ban, s neve már csak azért is összeforrt a debreceni hokival, mert éveken át ő volt az egyetlen hajdúsági a csapatban. Igaz, a mostani átalakítás eredményeképpen jelentősen nő a saját nevelésű hokisok száma, de a hátvéd, aki tavaly még az első sorban kapott helyet, joggal sérelmezi, hogy vele senki sem közölte: hagyja abba! A játékos nem látta a nevét a hoki-szövetség honlapján is megtalálható nevezési listán, s akkor esett le tantusz: nem kell.

 


Molnár Zsolt szebb visszavonulásban reménykedett  (Fotó: akosfoto.hu)

György József szerint egyszerűen tudomásul kell venni, hogy az idő eljár az ember felett. Bár tudása alapján az OB I-ben is játszhatna, elmondása szerint neki már az OB I/B is megterhelő.

– Amikor Debrecenbe kerültem, ötven gyerekkel foglalkoztunk, most pedig százötven fősre duzzadt a DHK lélekszáma, a felnőttel együtt összesen hét csapatot versenyeztetünk. Miután megtartok napi négy edzést a kicsiknek, valahogy nincs kedvem és energiám este jégre lépni és edzeni. Márpedig edzés nélkül mit sem ér az egész. Bevallom: a legszívesebben hanyagolnám a játékot a felnőtt csapatban, de nem tehetem, mert Korcsinszky György elnök úr ragaszkodik hozzám – fejtette ki a játékosedző, hozzátéve, hogy reményei szerint a fiatalok előbb-utóbb kiszorítják a felnőtt csapatból, s így oldódik meg a dilemmája. Molnárral kapcsolatban elmondta: a keret összeállítása az elnök hatásköre.

A megfiatalított DHK a felkészülés alatt pénz hiányában nem utazik edzőtáborba, hanem itthon „szenved”. György József csak egy rövid gyergyószentmiklósi kirándulást tervez, a román élvonalban szereplő székely gárda ideális partner lenne a bajnoki főpróbához.

BeA

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Miskolc az egyetlen nagyváros, ahol biztosan új polgármester lesz
Mégpedig az egyetlen százezer fősnél nagyobb város.
Gazdaság
Új típusú képzés üzletembereknek Debrecenben
A tervek szerint szeptemberben induló képzésre előreláthatólag augusztustól lehet majd jelentkezni.
Felújítanak a Hatvan utcán 32 parkolóhelyet
A DV Parking Kft. beszerzési hirdetménye.
Támogatott tartalom
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Furka Andrea a Richter Érdemérem különdíját kapta. .
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Ismét festmény- és műtárgyárverést tartanak Debrecenben.
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
A Betone kiderítette, elveheti-e az AI az kreatív szakemberek munkáját.