Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Némi izgalom után debreceni siker

| 2012. 01. 08. | 21:50:45
Debrecen – 4-0 után nem gondoltuk volna, hogy még a körmünket fogjuk rágni. Rágtuk, de végül nyertünk. A Debreceni Hokiklub győzelemmel kezdte az újévet.
Némi izgalom után debreceni siker
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A bajnokságot utcahosszal vezető, kapusát, a gyergyószentmiklósi Máthét eltíltás miatt nélkülöző Debrecen a második helyezett Szeged gárdáját fogadta a másodosztályú jégkorong-bajnokság idei első fordulójában. György István, a hazaiak legjobb játékosa és egyben csapatkapitánya, a mérkőzést követő levezető sör mellett azt mondta, hogy „kénytelenek” voltak kiengedni, mert a nézők nem szeretik a sima meccseket. Hát azért jobb hangulatban voltunk 4-0-nál, mint 4-3-nál, vagy 5-4-nél. A Debrecen egy sima mérkőzés helyett, egy kiélezett találkozót hozott össze, mert játékosai úgy gondolták, hogy 40 percig tart egy hoki meccs.

Hokisuli

Már a második percben vezetést szereztt a DHK, György József találatához kellett a szegedi kapus bohózatba illő alakítása is, aki egyszerűen csak odapasszolta a korongot a debreceni csatárhoz. Még a harmad közepén megduplázta az előnyt a Korcsinszky-gárda, sőt a második harmadban sem tűnt úgy, hogy még izgalmas lehet a vége. György István, majd Barabás szépségdíjas góljával már néggyel ment a Debrecen. Ugyan a harmad végén szépíteni tudott a Tisza-parti gárda, de a háromgólos vezetés és a mutatott játék szép reményekkel kecsegtette a hazai csapatot.

Majdnem dráma...

Ehhez képest a záró harmad tele volt izgalommal. A kiállítások özönét hozó harmad elején a Szeged két perc alatt két gólt szerzett. Bár Elekes ismét kettőre növelte a hazai előnyt, a klasszikus mesterhármast szerző Ambrus révén ismét zárkózott a Szeged. Ráadásul György István egy csúnya szabálytalanságot követően „kiszállt” a játékból, sőt Razov is egymás után kétszer kapott kisbüntetést. Noha a levegőben lógott az egyenlítés, a szegediek támadtak is becsülettel, jött Salánki gólja, ami lenyugtatta a kedélyeket, így a Szeged újabb debreceni vereséget könyvelhet el. A DHK győzelmével tovább növelte előnyét a bajnokság élén, így városunk lassan újabb jéghokis ünnepre készülhet. Jövőre ide nekünk az OB I-et!

OB II.-U23 Bajnokság:
Debreceni HK – Tisza Volán-MTK 6-4 (2-0, 2-1, 2-3)
Debrecen, 250 néző. Vezette: Mayer, Sipos, Mizsák.
Debrecen: Fucskó – Molnár Zs., Nagy Z., György J., György I., Salánki – Kelemen, Fábián Dá., Barabás, Fábián Do., Elekes Darabont – Mokrai, Bagdács, Bálint, Razov, Mocsári – Koncsag, Pál L., Balázs Zs., Pál Cs. Játékos-edző: György József.
Tisza Volán: Balázs Cs. – Vecaj, Bereczki, Varga D., Bosnyák, Ambrus – Máté, Lippai, Rózsahegyi, Maslac, Csányi – Muzsik, Kovács Á. Vezetőedző: Kalocsa László.
Gólszerzők: György J. (György I., Salánki, 02:14: 1-0), Mokrai (Razov, 12:47: 2-0 – kettős emberelőnyből), György I. (Nagy Z., 28:53: 3-0 – kettős emberelőnyből), Barabás (György I., Nagy Z., 29:11: 4-0 – emberelőnyből), Bosnyák (Ambrus, 37:08: 4-1), Ambrus (Varga D., 40:50: 4-2 – emberelőnyből), Ambrus (Bosnyák, 42:50: 4-3), Elekes Darabont (Fábián Do., Mokrai, 48:01: 5-3), Ambrus (Bosnyák, 50:37: 5-4 – emberelőnyből), Salánki (Fábián Do., György J., 52:46: 6-4).
Kiállítás: 22 perc + 10 perc fegyelmi büntetés (György I.), ill. 20 perc + 10 perc fegyelmi büntetés (Maslac).

A Debrecen leközelebb január 15-én a MAC Budapest otthonában szerepel.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Beszakadt az úttest a debreceni utcában
Beszakadt az úttest a debreceni utcában
Lezárták az érintett szakaszt.
Elverheti a ballagásokat az eső május 3-án
Elverheti a ballagásokat az eső május 3-án
Keleten a legkisebb a csapadék esélye
Gazdaság
Tervezhetik a debreceni óriás kamionparkolót
Az egyik cég négyszer annyit kért volna a munkáért, mint a nyertes.
A kormány is örül az üzemanyagár-csökkenésnek
Újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.
Babaváró: az első igénylők negyedénél még nem született meg a gyermek
A kormányhivatal méltányosságból részletfizetést és halasztást is engedélyezhet.
Gépeket vásárolna a Debreceni Vízmű Zrt.
A selejt eszközöket szeretnék pótolni. Pályázat.
Támogatott tartalom
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Ismét festmény- és műtárgyárverést tartanak Debrecenben.
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
A Betone kiderítette, elveheti-e az AI az kreatív szakemberek munkáját.
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Örkényi Bátor Zétény hamar a saját lábára állt.