Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Már élezik a korcsolyát!

| 2009. 10. 12. | 15:26:50
Debrecen – Jó hír, hogy nem gyengült a DHK, rossz hír, hogy nem is erősödött. Hamarosan rajt a jégkorong OB I/B-ben!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A debreceni jégkorongozók - immár sokadszorra - bajnoki címvédőként vesznek részt a második vonal küzdelmeiben. Az élvonalbeli tagság vállalása, noha ezt a legutóbbi szezonban is kivívta a társaság, egyelőre nem időszerű Debrecenben. Ezzel a játékosállománnyal ugyanis az OB I/B-ben bajnokesélyes a hajdúsági egylet, ám a két osztály között akkora a szakadék, hogy az OB I-ben a pofozógép szerepét töltené be a csapat.

Így marad a jól megszokott OB I/B, de aki az elmúlt esztendőkben látogatta a DHK-meccseit – márpedig évről évre egyre több a néző a Derék utcai jégcsarnokban -, az tudja, hogy látványosságban itt sincs hiány. Ebben az osztályban is ízelítőt kap a nagyérdemű a jégkorong minden szépségéből, keménységéből, csak éppen lassabb iramban, mint az első osztályban.

Jó hír, hogy György József vezetőedző több ifjúsági korú jégkorongozónak kíván játéklehetőséget adni, és örömteli, hogy közülük többen a DHK saját nevelésű játékosai – többek között Zeke Dávid és Könczei Áron –, ami az utánpótlásnevelésben zajló munkát dicséri. A jövő szempontjából az is optimizmusra ad okot, hogy a székely fiatalok számára továbbra is vonzó lehetőség Debrecenben hokizni és tanulni. A DHK nyári „fogása” a gyergyószentmiklósi Barabás László, aki mind az ifi, mind a felnőtt csapatot erősíti majd a következő szezonben.

A székely kolónia – melynek Barabás László mellett tagja György István, Máthé Csaba, Pál Csaba és a játékos-edző György József – mellett továbbra is a cívisváros sikeréért küzd a jászberényi Bálint Artúr, Tóth Imre, Szerdahelyi Gábor és Nagy Zoltán. Balla Tibor a DHK nyári, franciaországi túráján szerzett komoly vállsérülést, így az ő játéka egyelőre kérdéses. A sor nem lenne teljes az orosz Igor Razov nevének említése nélkül. Nos, a közönségkedvenc természetesen továbbra is a hajdúságiak szolgálatába áll, hogy a fiatalok számára példamutató lelkesedéssel és kivételes technikai képzettséggel kápráztassa el a nagyérdeműt.

A bajnokság debreceni szempontból november 8-án kezdődik, mégpedig rögtön egy rangadóval: a DHK a tavalyi második Dunaújvárosi Jégtörőket látja vendégül. A két csapat tavasszal sokáig emlékezetes finálét vívott, melyen a hajdúságiak csak az ötödik, mindent eldöntő találkozón tudták megszerezni a bajnoki címet, a teltházas debreceni közönség fergeteges biztatásának (is) köszönhetően.

Idén az OB I/B négy csapata – a DHK és a dunaújvárosiak mellett a Szeged és a fővárosi MAC alkotja a mezőnyt – az alapszakaszban két kört vív, majd a rájátszást egy kétnapos torna keretében Dunaújvárosban bonyolítják le.

- Mi más lehetne a célunk, mint a címvédés. Nyilvánvalóan ezt várja el tőlünk a közönségünk, és mi magunk is ezt a cél fogalmaztuk meg. A csapat formáját tekintve bizakodó vagyok, hiszen a közelmúltban Gyergyószentmiklóson jártunk, ahol a román élvonalban szereplő helyi alakulattól csak 3-2-re kaptunk ki, de Razov nélkül, aki egyéb elfoglaltságai miatt nem tartott velünk Székelyföldre. Sokat várok az ifjúsági korú játékosainktól, különösen azoktól a srácoktól, akik a felnőtt csapatban is bizonyítási lehetőséget kapnak majd – mondta a Cívishír érdeklődésére György József, a DHK vezetőedzője és egyben kiváló játékosa.

BeA

A jégkorong OB I/B teljes menetrendje itt olvasható!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gondozási központot alakítanak ki Hajdúhadházon
Gondozási központot alakítanak ki Hajdúhadházon
Napelem és akadálymentesítés is lesz.
Hirdetés
Egykori kiváló játékosát gyászolja a DVSC
Egykori kiváló játékosát gyászolja a DVSC
Csaknem egy évtizeden át volt a Debrecen labdarúgója.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Fenntartható Debrecen: követendő példákat állítottak
Négy cégnek adtak át városi elismerést.
Több fejlesztést is átadtak Magyarhomorogon
A település mintegy 53 millió forintot nyert.
Debrecen gazdaságát és szakképzését mutatja be az expó
A Cívishír rendezvényén egymásra találnak a munkát és tanulási lehetőséget keresők, valamint a cégek.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Örkényi Bátor Zétény hamar a saját lábára állt.
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Nemcsak csúcskategóriás, hanem belépő kategóriás készülékek is elérhetők.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.