Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hivatalosan is kimondták: beszállunk a Kárpát-medencei buliba

| 2014. 03. 25. | 17:32:11
<p>Márpedig ha Debrecen valamibe belevág, akkor abban egy idő után a legjobb akar lenni – így Kósa.</p>
Hivatalosan is kimondták: beszállunk a Kárpát-medencei buliba
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Debrecen indul a jégkorong MOL-ligában, még idén lesz Winter Classic a Nagyerdei Stadionnál, épül a második jégcsarnok, mert van rá igény – így foglalható össze a keddi sajtótájékoztató Kósa Lajos általi felvezetése.

A debreceni polgármester először is örömét fejezte ki, hogy végre valahára Debreceni is bekapcsolódik a három ország csapatait felvonultató Kárpát-medencei ligába, és szinte „fenyegetően” jegyezte meg a tájékoztatón jelen lévő Kovács Zoltánnak, a Magyar Jégkorong Szövetség főtitkárának, illetve Kerey Péternek, a MOL-liga elnökének, hogy ha Debrecen valamibe belevág, akkor abban egy idő után a legjobb akar lenni. Az első esztendő a tanulásé, hangsúlyozta Kósa, és az a cél, hogy a debreceni utánpótlásra épüljön a jövő csapata, mert „mi olyanok vagyunk, hogy a sajátjainkat szeretjük látni a pályán”. Kósa annak a reményének adott hangot, hogy néhány éven belül a derék utcai jégcsarnok előtt kint rekedt tömeg azt skandálja majd, hogy „Hol a stadion?”, és arra is lesz megoldás! Távlati cél – árulta el a polgármester –, hogy a nagyerdei műjégpálya helyén egy 3-4 ezres hokicsarnok épül, addig is lehet Winter Classicot rendezni a Nagyerdei Stadion északi részénél, ahová egyébként is nyitott jégpályát létesítenek.

Kovács Zoltán főtitkár üdvözölte a debreceni terveket, és reményét fejezte ki, hogy a cívisváros az egyik fellegvára lesz a magyar hokinak. Felhívta rá a figyelmet, hogy a MOL-liga egy komoly pontvadászat, komoly együttesekkel, komoly, százmillión túli költségvetésekkel, ahol csak az alapszakaszban ötven mérkőzést játszik egy csapat, és ebben a darálóban egy újonc gárdát érhetik kellemetlen meglepetések, azaz nagy vereségek. Ezek – Kovács szerint – nem szabad kedvét szegjék a debrecenieknek. Kósa Lajos erre közbevágott, és emlékeztette Kovács urat, hogy debreceniek kevesebb pénzből többre képesek, mint más nagyobb büdzséből, és példaként említette a labdarúgó NB I-et, ahol a Videoton háromszor több pénzből gazdálkodik, mint DVSC – legalábbis Kósa szerint –, mégis a Loki vezet hét ponttal. A polgármester szerint nem költik el az Isten pénzét a hokira, már csak azért sem, mert nincs náluk az Isten pénze.

Kerey Péter, a MOL-liga elnöke úgy vélte, a debreceniek is ráéreznek ennek a pontvadászatnak az ízére, és megemlítette, hogy a legutóbbi sorozat döntője zsúfolásig telt ház előtt zajlott Érsekújváron, illetve Brassóban, sokan be sem fértek a jégcsarnokba.

Mocsári Attila, a DHK elnöke a Cívishír érdeklődésére elmondta, 140-160 millió forintos költségvetést terveztek az első évre, a 2014/2015-ös szezonra. Ennek a felét már látják, és a pontos összeget majd akkor lehet kiszámolni, ha kialakul a keret – mondta a klub első elnöke, aki megerősítette, hogy debreceni játékosok mellé magyar és külföldi húzóembereket igazolnak. Mocsári elmondta még, hogy a klub költségvetése a városi támogatásból (30 millió forint), a saját bevételből és a szponzori pénzekből, illetve a TAO-pénzből áll össze, és úgy szeretnének nekivágni a szezonnak, hogy a költségvetés 80 százaléka a számlájukon van.

Vladimir Scseglov, a DHK orosz vezetőedzője felvázolta, a komoly képességű légiósok nem csak azért hasznosak, mert segítenek jó eredményt elérni, hanem azért is, mert tőlük rengeteget tanulhatnak a fiatalok. Scseglov szerint a MOL-ligával új lehetőséget nyílnak meg az utánpótláskorú játékosok számára, és hosszabb távon ebből tud majd profitálni a DHK.

BeA

A sajtótájékoztató után Kósa Lajos megmutatta a vendégeknek, hogyan épül a gyakorlópálya a Derék utcán:

Fotók: Cívishír

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Háború és béke: telefonon tárgyalt Orbán és Zelenszkij
Háború és béke: telefonon tárgyalt Orbán és Zelenszkij
A kétoldalú konzultációkat folytatni fogják.
Ingyenes lesz a múzeum a berettyóújfaluiaknak
Ingyenes lesz a múzeum a berettyóújfaluiaknak
Több helyi látogató, erősebb kötödés a városhoz.
Gazdaság
Tízmilliós bírságot kapott az UNION
Rendszerszintű hiányosságot állapítottak meg.
Debrecen haszonélvezője a kormány iparosítási politikájának - így a kormánybiztos
Nem véletlen, hogy a Mercedes és a BMW is itt építkezik.
Új típusú képzés üzletembereknek Debrecenben
A tervek szerint szeptemberben induló képzésre előreláthatólag augusztustól lehet majd jelentkezni.
Felújítanak a Hatvan utcán 32 parkolóhelyet
A DV Parking Kft. beszerzési hirdetménye.
Támogatott tartalom
Madarak és fák hónapja Debrecen város kisvasútjával
Madarak és fák hónapja Debrecen város kisvasútjával
Fészekleső túra, madárgyűrűzés, interaktív foglalkozás és erdei túra is lesz.
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Furka Andrea a Richter Érdemérem különdíját kapta. .
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Ismét festmény- és műtárgyárverést tartanak Debrecenben.
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
A Betone kiderítette, elveheti-e az AI az kreatív szakemberek munkáját.