Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Három debreceni érem

| 2009. 09. 14. | 14:57:41
Budapest – Remek hétvégi mérleg: mindhárom debreceni versenyző a dobogóra állhatott az összetett atlétikai ob-n, a Debreceni Sportcentrum két arany- és egy ezüstérmet szerzett.
Három debreceni érem
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az elmúlt évek hagyományainak megfelelően a Puskás Ferenc stadionban rendezte meg a Magyar Atlétikai Szövetség a felnőtt versenyszezon záró eseményét, az összetett országos bajnokságot. A kétnapos sporteseményen a Debreceni Sportcentrum színeiben három kiváló atléta állt rajthoz.

A férfiak tízpróba számában a vb-résztvevő Szabó Attila (edző: Dömötör Balázs) számított első számú esélyesnek, mellette Papp Attila dobogós hely megszerzéséért szállt harcba. Szabó kétséget sem hagyott a felől hogy ki az idei év legjobb magyar tízpróbázója. Nagyobb hibák nélkül teljesítette végig a tíz erőpróbát, és ha a végére nem fogy el az ereje, valószínűleg az egyéni csúcs is sikerülhetett volna. Így meg kellett elégednie élete második legjobb eredményével, 7699 ponttal.
„Bíztam abban, hogy még egy jó tízpróbát tudok csinálni az OB-n. Örülök is meg nem is, a rúdugrás után lehetett volna akár 7800 pont felett is a vége, de egy kicsit elfáradtam az utolsó két számra. Kapkodós és rövid volt a pihenő. Természetesen örülök, mert magyar bajnokságot ennyi ponttal még nem nyertem” – nyilatkozta Szabó Attila.
A Sportcentrum másik kiváló próbázója, Papp Attila az első nap utáni ígéretes második helyét a verseny végére kénytelen volt bronzéremre cserélni. Egyéni csúcsát 67 pontra közelítette meg. Klubtársához hasonlóan ő is az utolsó két számra „fogyott el”, de neki ez sajnos az ezüstérmébe került. A két nap talán legnagyobb szenzációját is debreceni sportoló szerezte. Soltész Renátát (edző: Suba László) előzetesen a dobogó második fokára várták a szakemberek, hiszen rajthoz állt az idei ifjúsági világbajnokság 12. helyezettje, Vild Olívia is. Renáta szerencsére nem foglalkozott az előzetes esélyekkel és a hét számból ötben egyéni csúcsot javítva, nagy fölénnyel utasította maga mögé a mezőnyt. Gerelyhajításban elért 42,43 méteres eredménye külön említést érdemel, hiszen az utolsó előtti szám volt az izgalmas verseny fordulópontja, itt előzte meg nagy riválisát, Vild Olíviát. A záró számban 800 méteren sikerült még egy lapáttal rátennie Reninek, és végül 171 ponttal utasította maga mögé ellenfelét.
Skoumal Péter szakosztályvezető így értékelt. „Nagyon szépen sikerült zárnunk az évet, annak ellenére, hogy Zsivoczky Attilára és Vörös Orsolyára sérülések miatt nem számíthattunk. A verseny előtt is három éremmel terveztem, de Reninek engem is sikerült meglepnie, hihetetlenül éretten, koncentráltan versenyezte végig a két napot. Eredménye és kiváló versenyzői kvalitásai a jövőre nézve is bizakodásra adnak okot. Szabó Attila ismét bizonyította, hogy remekül sikerült az idei felkészülése, hatalmasat lépett előre. Ez volt idei negyedik tízpróbája, ennek ellenére nem látszott rajta a fáradtság és élete második legjobbját érte el. Egyedül Papp Attilát sajnáltam egy kicsit, az utolsó gyenge három szám miatt csúszott le az ezüstéremről, pedig előtte kiválóan teljesített. Teljes mértékben elégedett vagyok sportolóink szereplésével, büszke vagyok, hogy ilyen kis létszámú csapattal is az éremtábla második helyén végeztünk”- összegzett a verseny után Skoumal Péter.

Eredmények.
Férfi tízpróba.
1. Szabó Attila (DSC-SI) 7699 pont, 3. Papp Attila (DSC-SI) 6650 pont.
Női ifjúsági hétpróba.
1. Soltész Renáta (DSC-SI) 4827 pont.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.