Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A szív diadala

| 2011. 04. 05. | 15:08:36
Debrecen – A hétvége debreceni mérlege: egy arany, öt döntős helyezés és egy súlyos sérülés, ami még nem ok arra, hogy egy kardozó feladja a versenyt.
A szív diadala
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A hétvégén az Újpesti TE vívótermében rendezték meg az idei év ötödik Reménységek Körversenyét. A Debreceni Kardvívó SE fiataljai hat érmet és még számtalan szép helyezést értek el. Az első versenyszámban Urbán Ádám és Pilarsky Márk a kilencedik és tizedik helyen végzett (70-en indultak a megmérettetésen). A lányok serdülő versenyében Horváth Fanni a 7., míg Krajnyák Dorottya az előkelő 8. helyen fejezte be a küzdelmeket. Krajnyák a verseny alatt két válogatott kerettagot is legyőzött. Leitner Dorkát pont Dóri ejtette ki, így az újoncok mezőnyében adódott lehetősége a javításra, ahol ugyan az előkelő hatodik helyen tudott végezni, ám idén ez volt a legrosszabb helyezése. Krajnyák Dóri a végére már nagyon elfáradt, de így is a nyolcadik helyre volt jó a teljesítménye. (mindkét lány két versenyben vett részt).

Vasárnap az újonc fiú versenyen Urbán Ádám hatalmasa elszántsággal, a nap folyamán egyre javuló vívással végzett az előkelő hatodik helyen. Pilarsky Márk egy szerencsétlen összevágás után megsérült és nagyszerű példamutatással törött hüvelykujjal fejezte be a versenyt. Közben a gyermek lányok versenyét Leitner Dorka veretlenül nyerte meg. A döntőben az ellenfelét 10-2-re verte meg. Az esti számra is jutott egy meglepetés: Telki Levi a serdülő fiúk között az előkelő 12. helyen végzett.

Mesterszemmel

Dávid László: – A hétvége egy hatalmas hullámvasút volt. A gyerekek a versenyek alatt küzdeni tudásból jelesre vizsgáztak. Urbán egy rosszul sikerült gyerekverseny után végzett egy korosztállyal feljebb a döntőben. Horváth az utolsó esélyét megragadva maradt benne a válogatottban. Krajnyák pihenő nélkül vívott két számban is döntőt. Leitner a csalódást keltő hatodik helye után, veretlenül, a mumusát is legyőzve lett bajnok. Telki az utolsó erőtartalékait mozgósítva jutott el a döntő kapujáig. Pilarsky pedig mindenki elől titkolva sérülését törött hüvelykujjal fejezte be a versenyeket, leckét adva bátorságból és küzdeni akarásból. Az eredményekhez gratulálok, Márknak mielőbbi gyógyulást kívánok!

Szilassy Bence: – Fenomenális volt! Így kellene az edzéseken is küzdeniük. Márkot várjuk vissza. Gyógyulj meg mihamarabb!
 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Pünkösd: két napig minden nagy élelmiszerbolt zárva tart
Addig várhatóan megrohamozzák az üzleteket az emberek.
A nőgyógyászati és a biotechnológiai üzletág bevételei ugrottak meg
A Richter árbevétele csökkent, nyeresége nőtt.
Rangos díjat vehetett át Debrecen polgármestere
Papp László közös sikernek tartja az elismerést.
Támogatott tartalom
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Minden korosztály otthon érezheti magát
A jövő kórháza az egészséges kórházi dolgozókon múlik
A jövő kórháza az egészséges kórházi dolgozókon múlik
6 millió mozgással töltött perc. Díjat kapott a Debreceni Egyetem Klinikai Központ is.
A Termál Hotel és a Régi Vigadó is megújul
A Termál Hotel és a Régi Vigadó is megújul
Építési vállalkozót keres az Aquaticum Debrecen Kft.
Munkaruhákat vásárolna a debreceni vállalat
Munkaruhákat vásárolna a debreceni vállalat
A DV Parking Kft. beszerzési hirdetménye.