Hirdetés

Hirdetés

Ütős debreceni napok - a kapitány értékel

2019.03.31. 14:33

Ütős debreceni napok - a kapitány értékel
A győztes Burián Katalin (b) a 200 méteres hátúszás döntőjében az úszók országos bajnokságán a Debreceni Sportuszodában 2019. március 29-én. Mellette az osztrák Lena Grabowski (Fotó: mti)

Kétlövetű fegyverünk van...

Hirdetés

Hirdetés

Sós Csaba szövetségi kapitány szerint "összességében nagyon látványos, nagyon ütős, nagyon erős" volt az úszók országos bajnoksága, amely szombaton este ért véget Debrecenben. A viadalon nemcsak az érmekért, hanem a világbajnoki indulás jogáért is versenyeztek a résztvevők.

A kapitány vasárnap, az M1 aktuális csatornának nyilatkozva kiemelte, hogy férfi gyorsúszásban "tovább izmosodtak", 50-től 1500 méterig szinte minden számban erős időeredmény született, s külön dicsérte Lobanovszkij Maxim, Németh Nándor, Kozma Dominik és Kalmár Ákos teljesítményét.

A férfi 200 méter pillangóról szólva Sós Csaba úgy fogalmazott, hogy "kétlövetű fegyverünk van, Milák Kristóf és Kenderesi Tamás bármikor bárkit megverhet", a Debrecenben három aranyat is begyűjtő Késely Ajna pedig szerinte amilyen aranyos, tündéri a parton, olyan kemény a vízben.

Sós Csaba a 200 pillangón a dobogóról lemaradó Cseh Lászlóról azt mondta, hogy biztosan ott lesz a világbajnokságon. Szerinte Cseh lehet még főszereplő akár vb-n, akár egy olimpián.

A két vajdasági magyarról, a szerb színekben versenyző Szabó Szebasztiánról és Szilágyi Csabáról Sós Csaba azt mondta, hogy az esetleges "honosításuk" egy többoldalú függvény, ezt nekik is akarniuk kell, és a szerb szövetség engedélye is szükséges lenne hozzá.

A júliusi, kvangdzsui világbajnokságon induló magyar csapat még nem teljes, de a gerince már kialakult, a Sós Csaba által előterjesztett javaslatot ezzel kapcsolatban egyhangúlag elfogadta a Magyar Úszó Szövetség elnöksége.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.