Hirdetés

A DVSC ebből kihozta a maximumot, de a torinói más kávéház...

2019.08.01. 20:07

A DVSC ebből kihozta a maximumot, de a torinói más kávéház...
Ansaldi (jobbra) és társai fizikailag és technikailag a debreceniek fölé nőttek (Fotók: Fogarasi Renáta)

A debrecenieknek így is hálás volt a publikum.

Hirdetés

A Nagyerdei Stadion üresen is szép, de debreceniekkel tele sokkal szebb! A futball ünnepe volt a DVSC-Torino párharc augusztus elsejei összecsapása, régen láttunk már ennyi embert a nagyerdei arénában. A nagy érdeklődés nyilvánvalóan a Torino együttesének is szólt, de az rendkívül örömteli, hogy olyan arcokkal is találkoztunk a lelátón, akik először tették tiszteletüket egy DVSC-meccsen.

A Herczeg-gárdának pedig éppen az volt a dolga, hogy ezeket az embereket csupaszív játékkal megnyerje magának,

ami nem ígérkezett könnyűnek, hiszen a Serie A és a labdarúgó NB I. között a színvonalat tekintve óriási űr tátong, kaptunk ebből ízelítőt az alessandriai mérkőzésen is, amelyet 3-0-ra nyert meg a piemonti gárda.

A Torino már az első perctől kezdve „eldugta” a labdát, azaz esélyt sem adott arra, hogy a debreceniek esetleg vérszemet kapjanak egy jó kezdéssel. A 12. percben Nagy Sándor a frászt hozta a közönségre, amikor fölösleges kifutása után üresen maradt a kapu, szerencsére Zaza lövését a gólvonal elől Kusnyír kivágta. A Lokinak még kósza kontrákra sem volt lehetősége, az olasz gárda minden debreceni próbálkozást már csírájában elfojtott.

A 25. percig bírta a nyomást a Loki, ekkor Simone Zaza testcselére „elment gyufáért” a fél debreceni védelem, így a talján támadó elegánsan helyezett 14 méterről a jobb alsóba. Mindez azt jelentette, hogy a DVSC öt gólra került a továbbjutástól, ha valaki esetleg még dédelgetett ilyen terveket…

0-1

Rögtön a gól után tizenegyest reklamáltak néhány ezren Garba felvágása miatt, de bíró nem látott szabálytalanságot. Mi azonban láttunk egy újabb Torino-gólt: a 33. percben bal oldali szöglet után elaludt a debreceni védelem, az olasz együttes pedig pontos passzokkal a gólvonalig jutott, ott pedig Izzo tette fel az i-re a pontot.

0-2

A 37. percben a DVSC megpróbálta kisszöglettel meglepni ellenfelét, Varga Kevin és Szécsi kényszerítője után előbbi tört be a tizenhatosra a bal oldalon, az alapvonal közeléből pontosan tálalt Tőzsér elé, aki 12 méterről fölé durrantott. Ez egy igazán tetszetős debreceni akció volt! A 42. percben egy még szebbet mutatott be a DVSC: Tőzsér 40 méteres indítása hajszálpontosan találta meg Varga Kevint, aki a jobb oldalról pontosan centerezett, Garba közelről, estében fölé lőtt.

A félidő végén rohamrendőröket kellett a pályára vezényelni, mert az örömittas olasz drukkerek nem fértek a bőrükben.

A második félidő elején rögtön egy hatalmas Loki-helyzet hozta tűzbe a publikumot. A 47. percben Varga Kevin ugratta ki a bal oldalon felfutó Trujicsot, aki 12 méterről lőtt, az olasz válogatottat és a Paris Saint-Germain együttesét is megjárt Sirigu óriási bravúrral védett. A Loki azonban támadásban maradt, és jött a várva várt gól! Az 52. percben Trujics szöktette Varga Kevint a jobb szélen, ő az alapvonal közeléből mesterien adott be, Garba pedig hat méterről ellenállhatatlanul fejelt a torinói kapuba.

1-2

A DVSC tovább próbálkozott, amiért nagyon hálás volt a közönség. A Torino azonban nem volt kegyes hozzánk. A 69. percben egy villámgyors kontra végén Zaza szolgálta ki Belottit, aki senkitől sem zavartatva 12 méterről a kapu közelébe lőtt.

1-3

A harmadik olasz gól sem szeghette a debreceniek kedvét, becsületből ugyanis menni kellett előre, és a 73. percben előtt Garba 16 méteres lövését védte Sirigu, majd Szatmári lőtt fölé. A 78. percben Tőzsér 18 méteres szabadrúgását is kivédte az olasz cerberus.

A hosszabbítás perceiben egy újabb kontrával a kést is megforgatták bennünk a torinóiak, Millico fejjel talált be.

1-4

A DVSC-t erőfeszítéseiért vastaps köszöntötte a végén, ami azt jelenti, hogy a publikum is tisztában van az erőviszonyokkal. Ez a debreceni kaland itt véget ért, marad a hazai front, ahol sokkal kevésbé acélos gárdák ellen lehet megörvendeztetni a publikumot. Csak akarat kell hozzá! 

Európa-liga, 2. selejtezőkör, visszavágó:
DVSC-Torino 1-4 (0-2)
Nagyerdei Stadion, 15 350 néző. Vezette: Jovic (Modric, Radic - horvátok) 
DVSC: Nagy S. - Kusnyír, Szatmári, Pávkovics, Ferenczi - Szécsi, Haris, Tőzsér, Trujic (Csősz 90.) - Varga K. (Zsóri 63.) – Garba (Adeniji 80.) 
Torino FC: Sirigu – Izzo (Singo 83.), Nkoulou, Silva Nascimento - De Silvestri, Baselli (Rincón 45.+1.), Meite, Ansaldi - Zaza, Belotti (Millico 76.), Berenguer Remiro 
Gól: 0-1 Zaza (25.), 0-2 Izzo (32.), 1-2 Garba (52.), 1-3 Belotti (69.), 1-4 Millico (94.) 
Sárga lap: Garba (27.), Meite (38.), Pávkovics (55.), Zaza (61.)

Továbbjutott: a Torino, 7-1-es összesítéssel

Galéria

DVSCTorino

Szóljon hozzá!

Hirdetés