Hirdetés

Hirdetés

Parádés Loki-győzelem! Herczeg Andrásnak születésnapjára!

2019.07.11. 20:41

Parádés Loki-győzelem! Herczeg Andrásnak születésnapjára!
Szécsiék szünet után szárnyakat kaptak! (Fotók:Ásztai Csaba)

Gyenge első félidő után megtáltosodtak a debreceniek.

Hirdetés

Hirdetés

Felemelő érzés volt a hömpölygő piros-fehér tömeget látni a Simonyin, régen szánta rá magát ennyi Loki-drukker arra, hogy kilátogasson a Nagyerdőre, legalábbis futballmeccsre! A DVSC újbóli európai kupaszereplése megihlette a debrecenieket, és ha nem is volt telt ház, ezt a nézőszámot már nem kell szégyellni!

Marco Van Basten az ellenfél soraiban!

A kezdőket böngészve rögtön feltűnt Marco van Basten neve. A Kukësi kispadján várt bevetésre a játékos, nyilván nem a nyolcvanas-kilencvenes évek világsztárja, hanem egy Cema vezetéknevű albán, akinek vélhetően egyik felmenőjére volt nagy hatással a holland csatárzseni, amikor megfogant. A Loki kezdője annyi érdekességet tartogatott, hogy pályára lépett az egyik új arc, a szerb Nikola Trujics, aki Takács csatárpárjaként kapott lehetőséget Herczeg Andrástól.

Meglepték a Lokit a balkániak

Az már az első percekben kiderült, hogy a Kukesi kemény ellenfél lesz. A Loki nagy elánnal kezdett, de az albán kupagyőztes minden elvesztett labdából ígéretes akciókat vezetett, borzolva a közönség idegeit. A labdatartás sem esett a vendégcsapat nehezére, jól sejtettük előzőleg, hogy az albán és a magyar klubfoci ugyanazon a szinten vesztegel.

A Kukësi dolgozta ki az első komolyabb lehetőséget: a 20. percben Rroca került kecsegtető helyzetben, de balról, 11 méterről fölé durrantott. A 24. percben megfagyott bennük a vér egy pillanatra: Etheni a tizenhatos bal oldaláról jobbal kanyarította kapura a labdát, Nagy Sándor kapus verve volt, helyette a bal oldali kapufa „mentett”. A Loki ezután percekig csak kereste a labdát, a közönség pedig aggódva figyelte az albánok ügyes labdatartását.

A 33. percben végre eltalálta a Loki a kaput: Ferenci 25 méteres bombája azonban középre tartott, így az albán cerberusnak nem okozott gondot a hárítás. Sajnos ez a debreceni akció csak egy felvillanás volt, továbbra is a Kukësi birtokolta többet a labdát, s ott járatta a debreceni tizenhatos előterében, a Herczeg-gárda sehogyan sem tudott kibontakozni. A vendégek még a félidő utolsó másodperceiben is megdolgoztatták Nagy Sándort, válaszul Ferenczi is kihagyott egy ígéretes lehetőséget.

 Sokkal több kell az üdvösséghez a második félidőben! – ebben mind a 10 200 néző egyetértett a szünetben.

Rá is kapcsolt a a Loki, és öt perc múlva a teljesen enervált Takácsot a másik új szerzemény, Haruna Garba váltotta. Ezt nevezik csodacserének! A nigériai a második labdaérintéséből gólt szerzett! Tőle indult az akció az 53. percben, amelynek végén szöglethez jutott a Loki. Balról, röviden végezte el a sarokrúgást a DVSC, Varga centerezet, a kapu előtt nagyot birkózó Garba lábáról pedig a gólvonal mögé pattant a labda!

1-0

Tovább robogott a Lokomotív, és kiderült, hogy az albán védők is zavarba hozhatók, ha tesz az ember érte. A lokisták márpedig végre elkezdték tenni a dolgukat! A gól után Herczeg András vezetőedzőt születésnapja alkalmából kemény bariton hanggal is felköszöntötte a B-közép, a drapéria mellett. Csak a végén is örüljön a mester!

A 70. percben kiegyenlítetté vált a játék, ami ismét aggódással töltötte el a debreceni nagyérdeműt. A 73. percben Nagy Sándornak egy megpattanó labdát kellett védeni bravúrral, mert az albánok ismét átjátszották a debreceni védelmet. A legjobb védekezés a támadás, gondolták a debreceniek, és milyen igaz! A 75. percben az akció Grabától indult, mesterien indította a bal szélen elviharzó Trujicsot, aki – immár a tizenhatoson belül – a támadást középen követő Varga Kevinhez tálalt önzetlenül: gól!!!

2-0

Nem dőlhettünk hátra, mert a Kukesi nem tört meg, és nagy vehemenciával támadott az idegenben sokat érő találatért. A Loki azonban ráérzett az albánok gyenge pontjára! A 83. percben ismét előre tört, és Varga Kevin jó helyzetfelimeréssel okosan csavart 17 méterről a bal alsó felé, a vetődő kapusról pedig a gólvonal mögé pattant a labda!

3-0

A legmerészebbek sem mertek volna fogadni arra a szünetben, hogy ezt a meccset a DVSC behúzza 3-0-lal, igaz a debreceni gárda teljesen más felfogással játszott a második félidőben. Pontosan úgy, ahogy a közönség mindig elvárja! 

A Loki nagyot lépett a továbbjutás felé, de a párharc még nem lefutott. Ezt az albán együttest még háromgólos előny birtokában sem lehet félvállról venni!

BeA

Európa-liga, selejtező, első mérkőzés:
DVSC-Kukesi (albán) 3-0 (0-0)
Nagyerdei Stadion, 10250 néző. Vezette: Gishamer (Riedel, Jabanovic – osztrákok)
DVSC: Nagy S. – Kusnyír (Kinyik, 89.), Szatmári, Pávkovics, Ferenczi – Varga K., Haris, Tőzsér, Szécsi – Takács (Garba, 52.), Trjuics (Csősz, 88.)
Kukësi: Frasheri – Kitanovski, Cuculi, Teqja, Rumbullaku – Limaj, Ethemi (Cyrbja, 72.), Musolli, Rroca (Musta, 76.) – Shkurtaj, Rama
Gól: 1-0 Haruna (52.), 2-0 Varga K. (77.), 3-0 Varga K. (83.)
Sárga lap: Cuculi (38.), Limaj (67.), Musolli (73.), Teqja (75.), Kitanovski (91.)

Galéria

DVSCKukësi

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.