Hirdetés

Hirdetés

Megvan a kötelező Loki-győzelem! – FOTÓK

civishir.hu

2019.03.09. 18:40

Megvan a kötelező Loki-győzelem! – FOTÓK
Szécsi (fehérben) ezúttal csak lesgólig jutott (Fotók: Ásztai Csaba)

A debreceniek versenyben maradtak a dobogóért zajló küzdelemben.

Hirdetés

Hirdetés

Meglehetősen kevesen látogattak ki a Mezőkövesd elleni bajnokira szombaton délután, ami a DVSC utóbbi formája alapján nem is volt meglepő. A két együttes szomszédja egymásnak a tabellán, mindössze két pont különbséggel, így igazán nem kellett külön motivációt keresni. Gondoltuk mi…

Ehhez képest olyan lagymatag focit láttunk az első fél órában, mintha nyűg lett volna a futball a fiúk számára. Az első húsz percben említésre méltó esemény a pályán nem történt, andalító játszadozás többeket aggasztott, hogy nem tudnak ébren kitartani, ami miatt esetleg lemaradnak egy Loki-gólról.

Mintha ezúttal a játékosok fújtak volna ébresztőt: fél óra után rákapcsolt a Lokomotív, és egyre jobban megdolgoztatta a kövesdi védelmet, amely csak a 38. percig tartotta magát. Ekkor egy bal oldali szöglet után röviden szabadítottak fel a vendégek, Kinyik érkezett jó ütemben, 15 méterről pedig kilőtte a bal alsót.

1-0

A félidő hajrájában Takács szép fejesgóllal vette be a vendégkaput, sajnos lesállásból. Korábban Szécsinek is volt egy lesgólja, a debreceni csatárduóra tehát a második félidőben várt az a nemes feladat, hogy szabályosan is betaláljanak. Most nem jött össze...

Varga Kevin (fehérben) párharca egy volt lokistával, Vadnai Dániellel
 

Szünet után egy sokkal vehemensebb Mezőkövesdet láttunk, mint előtte, de a Loki nem húzhatta magára, így támadásba lendült, vagyis „előre menekült”. Ennek köszönhetően lényegesen élvezhetőbb futballt láttunk.

A 63. percben megfagyott bennük a vér: százszázalékos ziccert hibázott a vendéggárda. Molnár mesteri labdával ugratta ki Vajdát, aki senkitől sem zavartatva lőhetett 14 méterről, rosszul helyezett próbálkozását Nagy Sándor védeni tudta. Intő jel lehetett ez a debreceniek számára, hogy még nincs meg a meccs!

Amikor a 70. percben Takács helyett Zsórit küldte pályára Herceg András, felcsillantak a szemek a lelátón. A legutóbbi hazai meccs csodagóljának hatása még nem múlt el. A fiatal Loki-csatár a 82. percben kis híján betalált.

Az utolsó percekben a DVSC labdatartásával szemben nem tudtak mit kezdeni a mezőkövesdiek, így a debreceni győzelem nem forgott veszélyben. A Loki két belti után végre nyerni tudott, ezzel lerázta magáról a matyóföldieket, és versenyben maradt a dobogóért zajló küzdelemben.

Labdarúgó NB I., 24. forduló:
DVSC-Mezőkövesd 1-0 (0-0)
Nagyerdei Stadion, 2800 néző. Vezette: Bogár (Ring, Kóbor)
DVSC: Nagy S. – Kinyik, Szatmári, Pávkovics, Ferenczi – Jovanovic, Haris, Tőzsér, Varga K. (Damásdi, 57.) – Szécsi (Csősz, 88.), Takács (Zsóri, 71.)
Mezőkövesd: Szappanos – Vadnai, Pillár, Szeles, Silye – Meskhi – Molnár G., Bertus (Vajda, 46.), Cseri (Moutari, 76.), Katanec – Koszta
Gól: 1-0 Kinyik (37.)
Sárga lap: Koszta (23.), Meskhi (61.), Katanyec (70.), Silye (72.), Pávkovics (85.), Damásdi (87.)

Galéria

DVSClabdarúgásMezőkövesd

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.