Hirdetés

Országos döntőben a debreceni focisták

Cívishír

2018.06.10. 10:10

Országos döntőben a debreceni focisták
Majdnem 200 gyermek lépett pályára Debrecenben (Fotó: Danone)

Több mint 40 mérkőzést szurkolhattak végig a nézők a cívisvárosban.

Hirdetés

Az Újpest csapata nyerte meg a Danone Focikupa a Gyermekekért torna szombati, debreceni regionális elődöntőjét. Második helyen a Békéscsabai Előre SE U12-es együttese végzett, a harmadik pedig a HTE Olasz Focisuli lett.

Ez a három csapat jutott be a torna június 17-i, budapesti országos döntőjébe, amelynek győztese jövőre Spanyolországban, a nemzetközi döntőn képviselheti Magyarországot.

A focikupa debreceni fordulóján 192 gyerek játszott a mérkőzéseken, míg a vendégeket Családi Egészségnap, egészséges táplálkozással kapcsolatos kvízek, testtömegindex-számítás és ügyességi játékok várták. A gyerekek Tőzsér Dániel, Dombi Tibor és Szatmári Csaba labdarúgókkal is találkozhattak.

A torna debreceni regionális elődöntőjén több mint 40 mérkőzést szurkolhattak végig a nézők, akik táplálkozással kapcsolatos kvízeket tölthettek ki, testtömegindex-számításon, ügyességi játékokban vehettek részt, valamint hasznos táplálkozási tanácsokkal is ellátták őket a szakértők. 

A versenyt a debreceni önkormányzat idén is támogatta, emellett sztárlabdarúgók is a program mellé álltak. A kupa nemzetközi nagykövete pedig már több mint 10 éve a legendás labdarúgó, Zinedine Zidane. 

  • Legjobb játékos: Köves Balázs (UTE)
  • Legjobb kapus: Lehoczki Bendegúz (Békéscsabai Előre SE)
  • Gólkirály: Kruppai Adrián (Budapest Honvéd)
  • Fair Play Csapat: Várda SE
  • Fair Play egyéni: Nagy Béla (Balmazújváros Alközpont Válogatott)
  • Egészség Bajnoka: Miháli Bálint (Gödöllő SK)

 
A Danone Focikupa a Gyermekekért a világ legnagyobb, immár 18 éves múltra visszatekintő, professzionális gyermek labdarúgó kupája. A közel 30 országban megrendezett eseményen minden évben 2,5 millió gyerek vesz részt. A torna célja, hogy a sporton és a labdarúgáson keresztül egészséges életmódra, valamint kiegyensúlyozott táplálkozásra nevelje a gyerekeket. Éppen ezért a Legjobb kapus, a Legjobb játékos és a Gólkirály mellett, a tornán az idén először ítélték oda az Egészség Bajnoka címet is, amelyet Miháli Bálint, a Gödöllő SK játékosa nyert el. Ő szerepelt ugyanis a legjobban a Danone és a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége által végzett egészség kvízen.

„A 10-12 éves gyermekek 42 százaléka mindössze hetente 1-2 alkalommal fogyaszt magas kalciumtartalmú tejet és tejtermékeket, például joghurtot, és akkor is csak a szükséges mennyiség felét” – mondta Gyergyói-Szabó Anita, a Danone külső kommunikációs menedzsere, utalva a focikupában résztvevő közel 800 gyermek körében végzett tavalyi felmérés legfontosabb eredményére. 
labdarúgásDebrecenDanone Focikupa a Gyermekekért

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.