Hirdetés

Herczeg András lemond az egyik fociakadémiás cégben

Cívishír

2018.04.26. 13:50

Herczeg András lemond az egyik fociakadémiás cégben
Herczeg András

A debreceni edző a szakmai kérdésekért felelős DLA-nál viszont marad ügyvezető.

Hirdetés

A Debreceni Labdarúgó Akadémia ügye is téma volt a debreceni közgyűlés csütörtöki ülésén, amelyen a pallagi intézményt működtető gazdasági társaságok, a Debreceni Labdarúgó Akadémia Nonprofit Kft és a DLA Utánpótlás Nevelő Nonprofit Kft. számviteli beszámolóit hallgatták meg, majd fogadták el  a képviselők.

Az ülésen szóba került Herczeg András lemondása. A DVSC vezetőedzője június elsejével a felmentését kérte a Debreceni Labdarúgó Akadémia ügyvezetői igazgatói tisztségéből. Félreértések elkerülése végett, ez a nonprofit cég az akadémia infrastruktúráját tulajdonolja, működteti. Itt Herczeg utódja Makray Balázs, a Debreceni Sportcentrum Kft. stratégiai- és sportszakmai igazgatója lehet. Makrayt Papp László csütörtöki szavai szerint a városi jelenlét erősítése érdekében kérték fel a feladatra a nonprofit cégnél, amelyben a debreceni önkormányzat és a Debreceni Egyetem kettőse a többségi tulajdonos.

Herczeg András továbbra is marad ügyvezető a szakmai munkáért felelős DLA Utánpótlás Nevelő Nonprofit Kft.-ben. Miként Papp László  a debreceni közgyűlésen fogalmazott, „továbbra is irányítója és szellemi koordinátora marad a debreceni utánpótlásképzésnek”. Herczeg természetesen ettől még elláthatja a Loki vezetőedzői munkáját. 

Ugyanakkor Makray ebben a cégben – tehát a DLA-ban is – vezetői pozíciót kap, ő lesz a társaság gazdálkodásáért felelős ügyvezetője Azaz a céget lényegében ketten irányítanák a jövőben.

Fontos: mindez egyelőre javaslat, amelyről a két cég később összehívandó taggyűlésének is döntenie kell.

 

DVSCDLAHerczeg AndrásPallag

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.