Hirdetés

Brutális kiütés, majd debreceni győzelem a Bocskain!

2019.02.07. 19:52

Brutális kiütés, majd debreceni győzelem a Bocskain!
Bernáth László (kékben) remekül helytállt, és csak egy kicsit kellett volna több a sikerhez (Fotók: Cívishír)

Folytatódott a pofonparádé Debrecenben.

Hirdetés

Óriási pofonparádét hozott a 63. Bocskai István nemzetközi ökölvívó-emlékverseny második napja Debrecenben. Brutális kiütés és sok vér hagyott nyomot az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban arról, hogy itt férfias játékok zajlanak.

A selejtezők második napján a DVSC-s Bernáth László hozta tűzbe elsőként a közönséget. Az idén felnőtté érett hajdúhadházi ifjú első meccsét vívta a felnőttek között, nagykorúakkal még edzésen is ritkán találkozott, így több mint dicséretes, hogy csak megosztott pontozással kapott ki az izraeli Davit Aluverdiantól, aki már tavaly is dobogós volt a Bocskain. A hajdúsági legény bátor és bevállalós bunyója örömöt csalt minden hazai szimpatizáns arcára, és csak egy kis rutin hiányzott a győzelemhez.

A nap egy brutális kiütés miatt is emlékezetes lesz. A magyar válogatott ásza, Harcsa Zoltán a középsúlyban a meccs elején úgy leterítette holland ellenfelét, hogy a rohammentőt is hívni kellett, mert a pórul járt vendég negyedóra múltán sem tudta a „világát”.

A Bocskai szerdai nyitányán parádés teljesítménnyel továbbjutó Nagy Bence (91 kg) csütörtökön is meg akarta örvendeztetni a közönséget. Ehhez a belga Victor Schelstraete ellen legalább olyan teljesítményre lesz szükség – gondoltuk. Tévedtünk! Sokkal több kellett! A testalkatát tekintve Adonisz-indexben csúcsokat döntögető belga fáradhatatlanul sorozta a debreceni legényt, aki azonban állta a rohamokat, védte a testre-fejre tartó kőkemény ütéseket, a kontrái pedig rendre a holland fején landoltak. Ez volt a siker kulcsa! A harmadik menetben csak az volt a kérdés, hogy mennyi szusz van még a fiúnkban, szerencsére elég volt.

Ezzel az újabb győzelemmel Nagy Bence már a legjobb négy között van, így pénteken újra láthatjuk, akárcsak az ifjúsági Európa-bajnok Bernáth Attilát (52 kg), aki most mutatkozik be a felnőtt mezőnyben, továbbá szorítóba lép Tóth Ádám (75 kg), aki ellenfele sérülés miatt csütörtökön meccs nélkül maradt és végre bemutatkozik a hölgyeknél a kétszeres világbajnoki bronzérmes Nagy Tímea (75 kg) is. Kell még több hajdúsági érdekeltség?

A 63. Bocskai küzdelmei pénteken 14 órától folytatódnak az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban. A döntő a tét!

BeA

Galéria

Szóljon hozzá!

Hirdetés