Hirdetés

Hirdetés

Debrecen emblematikus eseménye: pofonosztás felsőfokon!

2017.02.03. 13:23

Debrecen emblematikus eseménye: pofonosztás felsőfokon!
Komolay Szabolcs (balra) szerint egyedülálló a Bocskai Európában. Balzsay Károly (középen) nagy csatákra számít (Fotó: Cívishír)

A Bocskai-emlékversenyen 24 nemzet kiválóságai lépnek kötelek közé.

Hirdetés

Hirdetés

Debrecennek több emblematikus eseménye van, a Bocskai-emlékverseny az egyik

-  így vezette fel a nagy nemzetközi ökölvívóviadal hivatalos sajtótájékoztatóját Komolay Szabolcs debreceni alpolgármester, aki hangsúlyozta, hogy a város 61 esztendeje megszakítás nélkül megrendezi a nagyszabású bokszversenyt, ami alighanem egyedülálló Európa-szerte is.

Az alpolgármester kifejtette továbbá, hogy

Debrecen magáénak érzi a Bocskai-emlékversenyt,

éppen ezért az önkormányzat magára vállalja a rendezés költségeit.

Az amatőr bokszvilág négyéves olimpiai ciklusokban gondolkodik, és ez alól mi sem jelentünk kivételt. Új csapatot építünk Tokióra, és így tesz a nemzetközi elit is. Éppen ezért ezen a Bocskain több fiatal reménység lép szorítóba a megszokottnál, de ez adja majd a verseny különlegességét, hiszen nagyon kemény, élvezetes mérkőzésekre van kilátás

- fogalmazott a sajtótájékoztatón ifjabb Balzsay Károly, a magyar válogatott szövetségi kapitánya, aki reményét fejezte ki, hogy sok debreceni sportbarát látogat ki a négynapos viadalra.

A szakember elmondta továbbá, hogy a magyar válogatott idén kivételesen nem Kubában edzőtáborozott, hanem Mátraházán, ahol „harapták a levegőt” a fiúk, és bizonyítási vágytól fűtve érkeznek Debrecenbe. A magyar csapatnak egy nagy hiányzója lesz: Harcsa Zoltán (75 kg) sérülés miatt marad távol a cívisvárostól.

Szűkebb pátriánk is szép számmal küld ökölvívót a Bocskaira! A tavalyi harmadik helyezése után aranyra hajt a sámsoniak kétszeres Európa-bajnoki dobogósa, Varga Miklós (60 kg). A szintén sámsoni színeket képviselő Bernáth István (+91 kg) is állt már dobogón Debrecenben, ezúttal is oda pályázik, mégpedig annak a legfelső fokára.

A DVSC féltucat versenyzővel képviselteti magát a nagy seregszemlén, és nem csak férfiakkal!

Ezen a Bocskain tudniillik a hölgyek is lehetőséget kapnak, de csak a három olimpiai súlycsoportban. Nagy Angéla a 60 kg-ban, Pallás Szimonetta pedig a 75 kg-ban köszön be. Mindkét lánynak van már nemzetközi tapasztalata, de utánpótlás versenyzőként. Most kiderül, mire jók a lányok a felnőtt nemzetközi élmezőnyben! 

A 2016-ban némi meglepetésre bronzéremig jutó Nagy Bencének (90 kg) idén is vérmes reményei lehetnek, de ha csak ha a tavalyi formáját nyújtja, vagy még annál is jobbat. Ugyancsak a DVSC-nek próbál dicsőséget szerezni Bernáth Attila (49 kg), Szűcs Roland (60 kg) és Tóth Ádám (75 kg) is, de velük szemben a tisztes helytállás az elvárás.

BeA

A Bocskai emlékverseny programja:
Debrecen, Oláh Gábor utcai sportcsarnok, február 8-11.
Február 8., szerda, 15 óra: selejtezők (17 órától megnyitó ünnepség)
Február 9., csütörtök, 14 óra: selejtezők
Február 10., péntek, 14 óra: elődöntők
Február 11., szombat, 15 óra: döntők 
Jegyár
Napijegy: 600 forint (diákigazolvánnyal 300 forint)
Bérlet: 1200 forint
A 14 éven aluliaknak és a nyugdíjasoknak a belépés ingyenes.
ökölvívásBocskai-emlékverseny

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.